Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 5 augustus 2014

Even van de wereld...

Zo - ik ben er weer...! Weer verbonden met de digitale wereld. Weet je dat het best lekker was om even niet bereikbaar te zijn? De kinderen vonden het iets minder lollig, maar ik vond het wel best. Moet niet te lang duren natuurlijk, want om voor elke overschrijving, betaling of blogpost op de laptop van mijn moeder te moeten is iets minder leuk als het lang gaat duren. (en met het oude dingetje van mam duurt het sowieso lang).


Dus toog ik na het laatste blogberichtje lekker op de fiets naar het strand, plofte bij familie in het zand en genoot! (dit strand heet natuurlijk niet voor niets Breezand - met honderden mensen heb je nog alle ruimte voor een potje beachbal, voetbal, kuilen of kastelen graven). Miriam had bedacht dat ze die avond wel wilde koken (uit het 30 minutenboek van Jamie Oliver). Dat was natuurlijk een geweldig plan en het gaf me een extra vakantiegevoel (zeker als je dan pas om half 10 eet want die 30 minuten liepen ietsjes uit) :-)
Het was héérlijk!Helaas snapt een moestuin niets van deeltijdvakantie. Het groeit en bloeit en ik krijg oergevoelens van verzamelen en opslaan voor de winter. De vriezer puilt uit, ik kook, blancheer, pureer, geef weg en er komt geen einde aan.Smoothies horen bij het dagelijks ritueel en ik hoop maar dat de vitaminebommen die de kids nu binnenkrijgen een beetje opgeslagen worden voor als het straks weer nodig is.


Je ziet wel dat ik eigenlijk helemaal geen tijd had om het internet te missen. Want vandaag gingen we ook nog een beetje los met kleurtjes!
Vanaf woensdag verkrijgbaar in de winkel, nog even drogen.... 
Ali was de hele avond in de weer met het marineren van het vlees voor de familiebarbeque, en zo vliegt het internetloze tijdperk voorbij! Morgen weer een ideetje...11 opmerkingen:

 1. Ik kan me goed voorstellen dat je er inderdaad van genoten hebt! Helaas (zou ik bijna zeggen) kunnen we zo langzamerhand niet meer zonder, want je kunt echt niks meer. Ik heb nu vakantie en al 10 dagen mijn mobiele telefoon niet aan gehad: da's ook heerlijk!

  Weer aan het wolverven geweest? Mooie kleurtjes! Wat is dat voor spikkel die erdoor zit? En zijn 't strengen van 100 gram?

  Hoop dat je nog even parttime kunt vakantievieren! Die ideetjes komen wel weer. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, had geen idee dat er een strand is dat Breezand heet. Ik ben opgegroeid in het dorpje Breezand in de kop van Noord-Holland. Ook mooi hoor! Ook zandgrond, maar dan voor de tulpen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon zalig genieten van het lekker zomerweer en alleen de dingen doen die je graag doet.Dat is Vakantie !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben opgegroeid in Den Helder en ken Breezand ook alleen van de tulpen :-) Weer wat geleerd.
  Wat een prachtig garen! Vooral dat glimmertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanet,
  Ik ben al heel lang een stille volger en geniet dus bijna dagelijks van jouw geweldige plaatjes qua breien en haken... Net als een paar lezers hierboven ken ik alleen het dorp Breezand, ik ben zelf geboren in Anna Paulowna en dat ligt naast Breezand in het noorden van Noord-Holland... Dat er nog een Breezand was in Zeeland is dus een leuk nieuwtje voor mij...
  Heerlijk dat je zo hebt genoten, even lekker zonder de pc kan toch wel even veel rust bieden... Soms heel hard nodig...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig inderdaad Breezand. Ik dacht even dat je bij ons was neergestreken maar blijkbaar dus ook een Breezand bij jullie. Ik krijg helemaal trek als ik al je lekkers uit de tuin zie. Jummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelfs zonder internet kan het leven nog aangenaam zijn, wie had dat gedacht Jeanet! Maar jij hebt het aan den lijve ondervonden en goed doorstaan, je vond het zelfs leuk, zo zie je maar, offline zijn kan ook zijn voordelen hebben! Maar toch welkom terug hoor, we begonnen je al te missen :-)
  Jullie hebben wel veel lekkers in de tuin hoor! MMMMMM
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kook geregeld uit het Jamie-boek met gerechten die in 15 minuten klaar zijn. Dat zijn ze dan ook wel (of om en nabij), alleen ben je daarna wel een uur bezig met de keuken op te ruimen.
  Gezellig dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat je ook zonder internet kunt voor een paar dagen tenminste. Niet alsmaar op zoek naar wat voor leuk patroontje ook. In plaats daarvan al die groentes en dat fruit. Me dunkt dat je daar ook heel creatief van wordt. Fijn dat je zo geniet van je vrije uurtjes en die kleurtjes zijn super! Ik ben heel erg benieuwd wAt je ons gaat voorschotelen Groetjes, Riet M.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mmmmm dat vraag om bereid te worden tot een lekkere maaltijd! Dat zal genieten zijn geweest! Ik mag ook graag wat koken van Jamie!
  groetjes uit Urk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk is dat wel he, zoms zo even zonder internet. Heb je ineens weer tijd voor andere dingen... hoewel al dat inmaken van groenten en fruit vast niet mijn favoriete klusje zou zijn... wat een werk he! En dat komt ook allemaal tegelijk en kun je niet laten liggen. Gelukkig heb je ook nog heerlijk van het strandweer kunnen genieten en van het verven van garens. Ziet er weer prachtig uit!
  Groetjes en succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...