Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 14 augustus 2014

Klassiekers

Als je maar lang genoeg wacht komen sommige dingen vanzelf weer terug! Dat geldt zeker voor sommige brei- en haakpatronen. De kleuren zijn wat anders dan "vroeger", maar heel vaak is er niets nieuws onder de zon :-)

Dit zijn ook écht Klassiekers (met een Hoofdletter!). Deze pannenlappen of onderzetters worden al zo lang gemaakt, en met een hip kleurtje zijn ze weer helemaal van nu. (Doe je ogen dicht en denk in bruin-met-oranje, héél seventies)

(Foto: Color 'n Cream)

Deze zijn van Color 'n Cream, waar je een uitgebreide beschrijving vindt. Deze is in het Engels, maar er staan heel veel duidelijke foto's bij. Toch liever Nederlands? Een vertaling vind je bij Lindevrouw.
Kies de kleuren die je leuk vindt en lekker aan de slag:


Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt, of zo klein - want deze onderzetters zijn volgens hetzelfde patroon gemaakt.

chrysanthemum flower coaster

Deze vind je op het blog My hobby is Crochet. Zie je wel, alles komt terug. 
Blijkbaar ben ik oud genoeg om al over vroeger te praten... :-) Dit zijn de herinneringen aan mijn jeugd:

Had ik! Maar ik heb er ooit een zakdoekje overheen gelegd....liep net goed af!

Op mijn slaapkamer had ik behang met een soort gestyleerde paddestoelen. 
Zal wel een koopje zijn geweest :-)

(mijn moeder heeft er nog eentje - onverslijtbaar!)

Foto

(mijn dochter ziet me aankomen als ik zo'n bakbeest voor haar koop!)

Foto: Meer jeugdherinneringen ----> like de pagina!
Ja! Deze had ik ook - ik word sentimenteel.
En pim-pam-pet....

(Mam, waar is die ronde schijf voor?)
Het ding hing in de ijskoude gang, je belde echt niet langer dan nodig was!

Foto
Ik was doodsbang voor Bromsnor...

Foto: Like, als je je dit herinnert!
Van de week uitgelegd hoe een platenspeler werkte. 
En die cassettebandjes die vastliepen....

Foto: Like, als je je dit herinnert!
Fotofilmpjes en flitsblokjes....


Zouden die jaren '80 truien ook weer terugkomen?
Met vleermuismouwen waarmee je onmogelijk nog in een jas kon komen?

19 opmerkingen:

 1. oh heerlijk Jeanet, al die herinneringen!! ze waren ook allemaal bij ons aanwezig, had ook zo n lampje boven mijn bed en die plastic knopjes konden draaien ;) dat deed ik natuurlijk net zolang totdat ze lam waren gedraaid. en ook die cassette molens...feest van herkenning! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet,
  Die gehaakte onderzetters zijn prachtig, ik ga het patroon maar even opslaan denk ik...
  En dan al die dingen uit je jeugd...ik ken ze ook nog. Ik had ook zo'n lampje maar dan zonder de glazen bolletjes aan de voorkant...o nostalgie..... Heerlijk!
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke post Jeanet! Heerlijk potje jeugdsentiment op de vroege morgen.
  Weet je wat ik me nou afvroeg, waarom we met een pen de cassettebandjes terugdraaide? Was dat om batterijen van je walkman te sparen of had dat nog een andere functie? Ik kan me namelijk wel herinneren dat ik het deed, maar waarom.....geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verzameling zeg! Tuurlijk zijn de pannenlappen mooi, maar dit keer gaat mijn aandacht uit naar de andere foto,s hoor;) Die schooltas....pff...had ik ook. En die flitsblokjes.... geweldig, wat is er veel veranderd zeg , maar of het nog net zo gezellig is? Dat potje thee werd gedronken na school, en wij praten nog echt....goddank nog geen mobieltjes toen, jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige foto's! Heerlijke nostalgie! Zo heb ik ook nog breiboeken van de 3Suises, die gooi ik echt niet weg, ik haal daar vaak nog steekjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons was ook zo'n lampje op de kamer. Moest gelijk weer denken aan de stapelbedden van balkjes die mijn moeder groen had gebeitst achter op het stoepje en mijn vader boven op de kamer in elkaar had getimmerd. Met 4 zussen op 1 kamer ban pakweg 3 x 3 meter, toen kon dat hoef je nu niet meer te doen. En dan bloemetjesbehang en cassettebandjes, wat een ellende toen en dan zeuren we nu als de computer wat langzaam is. Haha. Leuk van 1 ding krijg je zoveel herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jeanet, wat een leuke post weer! Inderdaad, dat bedlampje had ik ook in het donkerbruin! Grappig genoeg heb ik er ooit ook een zakdoekje overheen gelegd, zodat ik in bed nog kon lezen zonder dat mijn ouders te licht zouden zien schijnen. Dat heb ik vaak zo gedaan, tot die ene keer dat ik een brandlucht rook. Er was een heel gat gebrand in mijn zakdoekje. Daar schrok ik zo van dat ik huilend naar beneden gegaan ben en mijn ouders het verhaal opbiechtte. Vanaf toen mocht ik vaker lezen in bed, gewoon met het licht aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke blog! Ik heb er van genoten, heel herkenbaar. Ik had trouwens zo'n lampje in het paars! Vind ik nog steeds een mooie kleur!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig kan zien dat wij hetzelfde bouwjaar hebben. Zo leuk al die herkenbare foto's.
  Grtz,
  Chris in de haak

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ook voor mij zijn dit allemaal herinneringen aan mijn tiener- en twentijd. De muren van mijn eerste eigen flatje waren bruin én oranje. Mijn moeder haakte bruin met oranje pannenlappen en ik nam alles op van de radio en luisterde hele dagen naar Veronica en de top 40. Ik heb nog een hele stapel brei- en haakboeken uit die periode en af en toe haal ik er toch nog een patroon uit wat ik dan wel iets aanpas, maar toch actueel blijft. Dank je voor dit leuke blog. Groetjes, Riet M.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha! Van de week een boek met 'jeugdherinneringen' van mijn ouders gekregen, maar deze plaatjes kunnen er allemaal zo bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh puur sentiment Jeanet, ja, deze dingen herken ik ook allemaal uit mijn jeugd (zijn we al zo oud??) dit is echt allemaal voorbijgestreefd en lachwekkend voor de jeugd, maar wij hebben er goede herinneringen aan :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk nostalgisch getint blogje. Zo'n leeslampje heb ik ook gehad! Met een gehaakte sprei in groen en oranje en later bruine kozijnen en macramé bloemenhangers.
  Leuk om even met je mee te mijmeren terug in de tijd :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje, hadden we allemaal zo'n lampje?! Mijn broer kreeg groen en bruin, ik oranje en bruin! Ook van die rieten lampenkappen aan het plafond en van die katoenen spreien uit die tijd, in bijpassende kleuren natuurlijk! Dat was toch best een onbezorgde tijd... Toen vonden we het na een tijdje helemaal nix meer, maar nu is het weer hot, lachen toch?
  Leuke herinneringen, bedankt Jeanet!

  Groetjes, Annasoer xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk die oude dingen, sommige herken ik met mijn 40 jaar ook. Dat lampje, mijn vader schilderde het ooit over in de kleuren van onze kamers. Het plaatje op het bord: mijn broer had een geel met bruine koffiekop/soepkop, zo groot was 'ie. Oh, en die schooltas. Dochterlief gaat naar de middelbare, maar wil er absoluut niet zo één, ook niet in zo'n leuke hippe kleur blauw of rose, zoals ik ze bij de tassenzaak zag staan.
  Grappig hoor.....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...