Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 21 augustus 2017

Intensief

Soms kan ik het gevoel hebben dat het dagelijks leven wat doorsuddert. Hoewel soms heerlijk voorspelbaar is het ook wat saai. Vaak verlang ik naar zo'n weekje. Soms echter is het leven intensief, er gebeurt van alles, onverwacht, onvoorspelbaar, goede en minder goede dingen tuimelen over elkaar heen. Dit was zo'n week. Gevoelens van bezorgdheid, vreugde, verdriet, spanning en vrolijkheid volgen elkaar snel op en zijn er vaak ook tegelijkertijd. Enne, eigenlijk was daar niets mis mee. Het gaf me het gevoel te léven, iets te kunnen betekenen (en soms ook niet) en het besef te moeten genieten van kleine momenten in het nu.


Onze oudste kreeg weer een last te dragen op zijn toch al smalle schouders. Op een zeldzame afwijking van de slokdarm zit je als jonge knul niet te wachten. De jongste vertrok dit weekend naar Lowlands en dat was voor ons weer een lesje loslaten (poeh! Da's echt moeilijk), kindlief is gelukkig weer heelhuids terug. Voor beiden breekt het nieuwe schooljaar weer aan, wat zal het brengen?Daarnaast de creatieve boosts die ik in een weekje kreeg, de dagelijkse belommeringen die gewoon doorgaan en de duizend-en-een dingen die ik hier maar niet beschrijf. 
Soms is het leven écht intensief!

Dus zocht ik een ingewikkeld, intensief patroontje op 😉, breiwerk zoals het leven kan zijn. Ingewikkeld, intensief om te maken, maar práchtig!


Hoewel je het leven niet kan kiezen wat je wil, kan dit met breiwerk gelukkig wél! Dit is er eentje voor wat ervaren breisters of voor diegenen met geduld. Daar kon ik ook nog wel een zakje van gebruiken...
Dit is het nieuwste ontwerp van Kieran Foley (knit/lab) : Polychromatic.
Gevallen steken, kant, intarsia, van alles door elkaar. Je kunt het Engelse patroon bestellen via Ravelry

Ik ga iets basaals doen als koken. Tenslotte zorgen de gewone dingen er voor dat we het volhouden, toch? O ja, en die festival-was........




6 opmerkingen:

  1. Ziekte en loslaten van en bij kinderen zijn hele moeilijke dingen. Je kunt alleen maar naast hen staan en hen steunen. Sterkte hoor.
    Het vest vind ik er wel heel ingewikkeld uitzien hoor. Begin er nog maar niet aan, ik haak ook liever dan ik brei. Hopelijk een kalme week met dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat laatste is misschien de beste remedie voor het lezen zelf: de basale/wezenlijke dingen naar beste vermogen doen.
    Veel sterkte voor je zoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Poeh dat is heftig voor jullie zoon, maar ook voor jullie als ouders. En ja dat loslaten dat blijft moeilijk, maar ze moeten hun vleugels uit kunnen slaan en gelukkig is er tegenwoordig snel contact via smartphone! Prachtig patroon, inderdaad net zo als het leven zelf, soms zo moeilijk maar ook zo mooi! Wens je een fijne rustige week en sterkte met en voor jullie zoon. Groeten uit Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja een moederhart heeft het soms zwaar te verduren. Ik weet precies hoe het voelt Jeanet! En wat je schrijft...die gewone dagelijkse dingen zijn echt onze redding...zo herkenbaar. Met een hoofd vol zorgen kan ik echt tot rust komen tijdens het aardappelen schillen. Sterkte Jeanet, knuffel van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, dat is niet niks. Klinkt haast als een achtbaan. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen