Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 23 augustus 2017

Funky Fifties

Hier in het zuiden is het de laatste week van de schoolvakantie. Én het was eindelijk mooi weer, met als gevolg dat er een mega-file stond op de A58 van moeders-vaders-met-kroost om een laatste keer naar het strand te kunnen. Vanmorgen had ik wel 4 moeders in de winkel die voor het strand nog even wat wolletjes kwamen halen 😀, die hadden een soort pact gemaakt "we gaan naar het strand als ik even langs Arnemuiden mag", hoe leuk is dat?

Maar het is bijna voorbij hier, volgende week starten de scholen hier ook. Ik heb bewondering gekregen voor de Belgische ouders die de koters 9 weken thuis hebben! Dat lijkt me een ingewikkelde toestand als je beiden werkt. Nog even volhouden, Belgische buren - het is bijna 1 september...


Bij een nieuw seizoen hoor een nieuwe tas! Deze tas van Happy in Red is een leuk exemplaar. 
Gemaakt van katoen in een retro-motiefje. Maak 'm in je favoriete kleuren van katoen (catona, Catania of iets vergelijkbaars).
Het patroon bestel je via Ravelry of Etsy.




2 opmerkingen:

  1. Och, we zijn het zo gewoon.."juli en augustus"....dat is "grote vakantie". En ja het soms puzzelen voor de ouders die allebei uit werken gaan. Bij ons in de streek heb je verschillende initiatieven 🎾⚽🏇🎨🏊...om de kinderen "bezig" te houden en grootouders springen (meestal) graag bij. 🎶Het is weer -bijna- voorbij die mooie zomer!🎶

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om de laatste vakantiedagen nog wat te genieten van mooi weer. In Nederland klagen sommige ouders over zes weken vakantie. De kinderen hoor ik zelden mopperen over hun zes weken. Misschien zijn onze Belgische buren meer gewoon om kinderen bij vrienden en familie te laten logeren. Daarmee kun je samen een deel van het vakantieprobleem voor werkende ouders oplossen.

    Leuke tas om wat schoolspullen in mee te nemen of om te gebruiken bij de laatste bezoekjes aan het strand.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen