Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 12 mei 2015

Zijwaarts

De vaste lezers zullen het wel weten dat ik een fan ben van de ontwerpen van Sascha Blase- van
Wagtendonk. Wat een veelzijdige ontwerpster is zij toch. De schattige knuffelpoppen, de veel-gehaakte ponchette en de zijwaartse sjaals.....en nóg veel meer.

Sascha heeft weer een nieuwe sjaal toegevoegd aan haar patronen collectie, gemaakt van 3 bolletjes Scheepjes Sunkissed, een fijne katoen


Wil je de sjaal toch liever wat groter of juist kleiner? Het patroon is makkelijk aan te passen aan je wensen!


Sascha gebruikte voor deze sjaal 3 verschillende kleuren. De Sunkissed is iets gemeleerd, en een fijn garen om mee te haken. Voor een soepel effect is met haaknaald 4 gehaakt - maar ook dat kun je aan je wensen aanpassen. Een heerlijke sjaal voor een dag als vandaag, waarbij je je weer verwondert over de weersomslag die ons landje kent :-)

Het patroon van deze sjaal is te koop op Ravelry (verkrijgbaar in Nederlands en Engels) en op Etsy. Uiteraard is het patroon ook bij ons te koop (in combinatie met haakgaren).
De patronen van Sascha zijn allemaal verkrijgbaar in het Nederlands, ze zijn compact en heel erg duidelijk met zowel een beschrijving in woorden als ook een haakschema (indien mogelijk).

Op het blog van Sascha vind je alle zijwaartse sjaals op een rij. (en sommige zijn ook heel geschikt voor een bolleke Unicat!). Dit droppige hondje is dan wel geen sjaal maar wil ik jullie niet onthouden:


Deze kleine puppy is speciaal ontworpen voor ieniemienie-handjes, gemaakt voor de kleine babietjes. Het is gemaakt van 1 bolletje Stone Washed. Een voorbeeld exemplaar ligt in onze winkel.

Wil je garen en het patroon bestellen van een van Sascha's ontwerpen, dan kun je me altijd mailen. En binnenkort komt er een boekje uit van deze veelzijdige ontwerpster - even geduld nog! :-)

3 opmerkingen:

  1. Ik ben nog steeds geen haakster, maar als ik toch deze patroontjes zie.. Wat een leuk resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allemaal weer helemaal leuk en mooi...
    Wat blijft het toch inspireren, jouw blog...
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie sjaal en leuk hondje!

    BeantwoordenVerwijderen