Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 4 februari 2014

Krukje

Haha, ik heb gisteren nogal wat losgemaakt! Dank jullie wel voor de "bemoedigende" woorden! Ik ben (mét leesbril) heel gelukkig met mijn leeftijd hoor, het is soms wel eens fijn om mezelf een beetje op de korrel te nemen. Een beetje mezelf relativeren is wel gezond, dan weet ik weer hoe blij, dankbaar en gelukkig ik mag zijn.

Vandaag een leuk idee om een krukje op te pimpen!

107d

Ik zag dit leuke krukje op het Engelstalige blog Rosehip. Geen kant-en-klaar patroon erbij, maar wel inspiratie! Je kunt elk soort garen gebruiken, pas je borduurseltje erop aan. Tenslotte is elk krukje ook weer anders van maat. Als je vasten haakt kun je die gebruiken als "stramien" voor je kruissteek-motiefje. Google eens op internet naar een leuk patroontje, of kijk in een van je oude kruissteekboekjes. Hier een voorschotje (= dus anders dan het patroontje hierboven!!)

sablon

Crochet with cross stitch @ rose hip I would love to learn this!

Of liever met een Hollands Tintje met tulpen?

tulips3 opmerkingen:

 1. Wat geweldig leuk!! Ik ga op zoek naar een krukje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, deze is leuk he? Ik had hem ook al gepind!
  Dank voor de patroontjes. Ook altijd leuk :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LEUK!!!!! Geweldig idee. Het mixen van technieken vind ik altijd zo'n bijzonder effect geven. Deze ook maar weer onthouden :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...