Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 24 april 2024

Paars

Toen ik klein - en nog héél roodharig - was, kreeg ik vooral groen en blauwe kleding. Rood, roze, oranje en paars waren geen kleuren voor mij met mijn rooie haar - dat "vloekte". Inmiddels mag er wat meer tegenwoordig 😂 en is (helaas) mijn rossige bos verbleekt tot peper en zout en is het rood naar mijn wangen gezakt. Ik moet er wel aan wennen dat nu andere kleuren mij veel beter staan. 


Verhip! Paars staat best goed 😮

Cathrien breide een poosje geleden dit leuke vest. Eindelijk kwam het er van om het op de foto te zetten en ik trok het even aan. Het maken van een selfie moet ik nog leren, maar het gaat om het vestje he?



Nou, een ding is duidelijk. Paars is een hele lastige kleur om te fotograferen! 50 shades of purple, zeg maar. Dit vest is gebreid van Langyarns Atlantis - kleur 46. 
Atlantis is een heerlijk zachte wolmix: 60% wol en 40% acryl en verkrijgbaar in heel veel kleuren. 
Met een lengte van 135 meter op 50 gram breit het lekker uit (€ 4,50 per bol). Het garen is goed wasbaar in de machine en daarmee ook echt geschikt voor kinderkleding.

Cathrien breide dit leuke vest met 10 bolletjes. Ze schreef een patroon voor maat 42-44 en je krijgt het patroon bij aanschaf van dit garen in onze winkel. Het is een patroon wat niet moeilijk aan te passen is als je wat smaller of breder bent. Brei vooral een proeflapje (= het meest genegeerde advies...).

Ik heb in principe alle kleuren in de winkel. Ik heb deze nog niet in de webshop gezet, maar je mag ook altijd even bellen of mailen. Je kunt alle kleuren van dit garen ook hier bekijken: Kleurenkaart Atlantis

(zie je dat alle kleur van mijn haar in mijn wangen is gezakt? 😂)


2 opmerkingen: