Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 16 november 2023

Kerstballen

Over een weekje is het hier Winterfair. Het overvalt me nog meer dan andere jaren. Terwijl de herfst nog niet eens halverwege is, moet ik me al buigen over een Winter/Kerst-etalage. Voor mijn gevoel is de laatste keer kerstlampjes-geworstel nog maar pas achter de rug...... Dit jaar moet Ali er helemaal aan geloven, ik heb 'm nog niet helemaal voorbereid 😂 (maar dat gaat wel goedkomen!).

Voor iedereen die iets beter in zijn gewrichten en tijd zit dan ik, heb ik nog een geweldig projectje:


Dorpsgenote Marga ontwierp deze geweldige kerstballen. Een beetje Zeeuw of Zeelandliefhebber moet deze uiteraard in zijn boom hebben! Hoe geweldig is dit: kerstballen met Schortenbont-motiefjes 😍. Je kunt ook voor de gekleurde kerstballen kiezen.
Deze patroontjes óf complete pakketjes zijn te bestellen bij haken met Marga. Wij verkopen deze kralen-pakketjes niet


Wij verkopen wél de materiaalpakketjes voor het Kerstdorp, de Wintertrein en Wintermarkt of de Zeeuwse Deken en Tas. In onze webshop vind je ze allemaal terug.

Vind je deze toch iets te bewerkelijk of wil je iets wat sneller klaar is? Dan vind je in het boek Haken met Tante Setje #Wintertijd een heleboel vrolijke winter/kerstprojectjes!


Toch liever breien? De patronen van de gebreide kerstballen van Arne & Carlos zijn nu gratis te downloaden :  (ze blijven leuk!)


En nu ik al die kerstballen op een rij zie, krijg ik er ook wel weer heel veel zin in!
6 opmerkingen:

 1. Veel plezier met die markt, dat wordt vast heel gezellig! Die kerstballen zijn schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met de markt en een prachtige collectie kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou als haken een probleem is, ook een reepje Zeeuwse stof nemen en op een piepschuim bal kunnen maken en boven en onder een bijpassend stukje stof.
  Maar vind het met kraaltjes mooier.
  Goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klikte al op verzenden voor ik mijn naam had ingevuld-- sorry

   Verwijderen
 4. Sorry klikte op verzenden ipv op naam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke ideeën allemaal. Mijn handen jeuken. Nou ja volgend jaar beter. 😉 . Succes met de Winterfair. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen