Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 25 november 2023

Ito

Het was gisteren natuurlijk echt een teleurstelling dat de Winterfair niet door kon gaan. Het was een goede beslissing want het spookte steeds meer in de loop van de middag en avond en de buien werden steeds winterser. Ook vandaag is het uitzicht elke seconde anders:Maar het is heerlijk handwerkweer! De winkel is vandaag open tot 16.00 uur - genoeg tijd om een mooi draadje te kiezen voor een warme trui, muts of sjaal want het lijkt nu echt kouder te gaan worden (jeuh!! 😍). Deze week werd eindelijk weer een doos Noro wol bezorgd. 
Geweldig mooi garen maar altijd weer een verrassing wanneer het daadwerkelijk bezorgd gaat worden. 


Ditmaal kwam de Noro Ito, een 100% wollen draad. Kleurrijk, een beetje onvoorspelbaar in het verloop en dus geweldig mooi en vooral ook uniek. Er komt nog van alles nagezonden, want ik had meer kleuren besteld. Die onverwachte leveringen van Noro heb ik wat losgelaten, dat hoort er gewoon bij. "Even" bijbestellen is er niet altijd bij dus zorg dat je genoeg hebt.

Noro Ito is gewikkeld op grote bollen van 200 gram = 400 meter. Breien op naald 4½ - 5½. Voor een sjaal heb je genoeg aan 1 bol. Een grote omslagdoek of een spencer gebruikt 2 bollen, een ruime trui met lange mouwen 3. 
Het garen laat zich prima combineren met de Malvinas, een licht gemêleerde effen variant. Je vindt de bollen in de winkel en hier in de webshop.
Er komen - waarschijnlijk ergens in december - nog meer kleuren van dit garen binnen.

Volgende week wordt weer een drukke week! Ik ga ook weer aan de slag bij Job2 en ik ga naar een specialist voor het aanhoudende lawaai in mijn hoofd en het gehoorverlies. Al met al best spannend, eigenlijk 😅.

LET OP: a.s. woensdag 29 november is de winkel gesloten (Dankdag)
1 opmerking:

  1. Prachtige wol en sterkte voor jouw bij je specialist hoop dat ze er een oplossing voor hebben.

    BeantwoordenVerwijderen