Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 18 november 2023

Silk

Wat zijn er toch mooie draadjes. Dat weet ik natuurlijk al lang maar in een volle winkel zie je soms van de bomen het bos niet meer, soms moet je de bolletjes even een voor een door je handen laten gaan. 
Het was buiten vandaag treurnis van de bovenste plank. Het allerbeste handwerkweer maar de aanhoudende regen, kou en Sint zorgden ervoor dat het maar heel stilletjes was vandaag.
Ik had dus alle tijd om wat vakken recht te leggen en ik werd weer getroffen door de kleurtjes, glans en kwaliteit van sommige ogenschijnlijk "gewone" garens.


Van de Lang Jawoll silk zijn een tijdje geleden nieuwe kleuren binnengekomen. Ditmaal geen pastelletjes maar mooie diepe kleuren die helemaal bij het najaar passen. De 20% zijde geven het garen een zachte glans en diepte in de kleur. Met 25 % polyamide is het garen uiteraard geschikt voor mooie sokken maar je kunt er zoveel meer mee! Omdat het in de machine wasbaar is op 40 graden, is het uitermate geschikt voor mooie babytruitjes- en vestjes. Of voor de Zierikzeese visserstrui! En door de grote looplengte ook prachtig om mee te haken. Kriebelt écht niet!Bij Langyarns kun je een patroon kopen van prachtige kniekousen voor dames, heren en kinderen - in het Duits, Frans, Nederlands en Engels. 


Je vindt de Jawoll Silk in onze winkel en hier in onze webshop.


2 opmerkingen:

  1. Prachtig al die mooie wolletjes.
    Inderdaad treurig weer maar de sint aankomst is weer gevierd.
    Ondanks de kou en met veel regen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad hele mooie warme kleuren. En dan nog eens niet kriebelend wat wil een mens nog meer :-)

    BeantwoordenVerwijderen