Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 21 november 2023

Mystery

 Heel voorzichtig ben vorige week ik weer begonnen met breien. Op grote naalden want dan schiet het lekker op en dan hoef ik mijn handen niet zo te spannen. Het hele gebeuren is me deze keer een beetje tegengevallen, in april genas mijn linkerhand veel sneller. Helemaal appeltje-eitje gaat het nu niet maar het zal wel goedkomen.

Met die polswarmers is het sowieso wel goed gekomen, dat was niet moeilijk met zo'n vrolijk en superzacht draadje! Van een tweede bolletje breide ik ook nog een muts:

Het is een makkelijk breiseltje en dankzij het mooie garen en het bijzondere kleurverloop uitnodigend om steeds verder te gaan. Mystery van LangYarns is een verrukkelijk zacht kettingdraadje van 92% merino en 8 % polyamide en is verkrijgbaar in 8 kleurencombinaties, ik koos kleur 4. Als je van absolute symmetrie houdt is dit draadje niet voor jou. Hou je van verrassingen en "past bij elkaar maar is niet hetzelfde" - dan moet je deze echt wél proberen.  


Polswarmers:

Nodig: 1 bol Mystery naalden nr. 8, stopnaald

Zet 26 steken op met nld 8 en brei 10 toeren in boordsteek: 1 steek recht, 1 steek averecht. De eerste en de laatste steek zijn kantsteken (ik breide die altijd recht). Brei daarna ca. 18 cm tricotsteek (naald recht, naald averecht) en eindig weer met 10 naalden boordsteek. Kant daarna losjes af. Maas de zijnaden dicht en laat een opening voor je duim.

Muts:

Nodig, 1 bol Mystery, rondbreinaald 8 mm - 40 cm, stopnaald.

Zet 60 steken op met rondbreinaald 8 mm en brei in het rond. Let op dat je steken niet gedraaid zijn bij het aansluiten. Brei 10 toeren boordsteek: 1 steek recht, 1 steek averecht. Brei daarna in het rond verder in tricotsteek (alles recht) tot ca. 20 cm vanaf de opzet. Plaats dan om de 10 steken een markeerder (6 st.) Minder dan in een toer 6 steken door voor de markeerder steeds 2 steken recht samen te breien. Brei dan een toer zonder minderingen, daarna elke toer 6 steken minderen. Ik breide zolang mogelijk op de rondbreinaald door en had niet zoveel zin om nog verder te breien op naalden zonder knop... toen ik nog18 steken had ging het écht niet meer en trok ik een draadje door de overgebleven steken en trok de bovenkant van de muts dicht.

Van alle restdraadjes maakte ik nog een pompon. Deze draad leent zich daar echt prima voor, het heeft heel veel volume!

Dit setje is een leuk cadeautje en laat zich nog wel breien voor Sinterklaas of Kerst! Je vindt alle kleuren in de winkel en in onze webshop

In de nieuwste Wooladdicts #11 staan ook prachtige modellen van truien, omslagdoeken, sjaals, een jurk en superleuk granny-vest. 




Wil je weten hoeveel je nodig hebt voor een project dan mag je altijd een mailtje doen!


Manlief staat altijd net iets beter met een muts!

*********


Manlief is de hele middag bezig geweest met lampjes, want de etalage moest nog wel even in winterse sferen, vóór a.s. vrijdag! Morgen is de winkel weer open voor mooie draadjes en advies en inmiddels staat onze sokken-boom in de etalage.







1 opmerking:

  1. De muts is lekker fleurig! Wat fijn dat je weer iets kunt doen op het gebied van handwerken.

    BeantwoordenVerwijderen