Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 3 november 2023

Met een glittertje

Het is mijn weekje niet helemaal, dat kun je zo hebben. De Ménière zakt niet echt weg, ik blijf wel overeind maar daar heb je het wel mee gehad. Toen gisteren ook nog een hoortoestel het begaf, werd ik toch wat paniekerig want zonder die dingen is het tegenwoordig lastig communiceren. Vandaag dat uurtje eerder dicht gisteren, Ali bracht me even naar Middelburg waar ze vakkundig werden gerepareerd! Jeuh!

Gelukkig bracht Cathrien wat vrolijkheid, ze liet me deze kleurrijke gebreide sjaal zien:


Ze breidde deze van 2 bollen Langyarns Mille Colori Sock&Lace Luxe (da's een mond vol!) in kleur 200. Ze koos een ajourpatroontje (je krijgt het patroontje bij aankoop van dit garen).
Hier wordt je toch vrolijk van? Het garen doet zijn naam eer aan: Mille Colori - duizend kleuren. Dit garen heeft een klein glittertje, net dat beetje extra. 
Je kunt ook sokken breien van dit garen, er zit ook polyamide in.
Een ander leuk patroon voor dit garen vind je hier in een blogpost van bijna 10 jaar geleden:

Patroon Linus, verkrijgbaar via Ravelry (ook Nederlands)

Voor een klein sjaaltje heb je maar 1 bol (100 gram) nodig, voor een grotere 2. Of toch liever haken?


of toch maar zo'n hexagon-vestje? 😂😂😂1 opmerking:

  1. Idd jeanet het weekje wel! Nog even sterkte vandaag en kun je een paar dagen hopelijk bij tanken.
    Succes daarmee👍

    BeantwoordenVerwijderen