Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 11 april 2023

De tuin in!

Met Pasen had ik 2 late diensten, voor het thuisfront iets minder gezellig maar het hoort er nu eenmaal bij. Ik kan nooit zo goed slapen na een late dienst, er spookt dan nog van alles door mijn hoofd. "heb ik die sensor wel aangezet, heb ik die medicijnen goed afgetekend, heb ik die zakken wel nagekeken op zakdoekjes voor ik het in de wasmachine gooide, heb ik het vlees voor morgen er wel uitgehaald", dat soort dingen. Zal wel bij de leeftijd horen. Het waaide dan ook nog eens flink vannacht en pas laat viel ik in slaap. Maar dat lentezonnetje van vandaag zorgde dat ik vanmorgen helemaal de spirit kreeg!

Werk aan de winkel! De fuchsia's in de winterberging hadden het ook al begrepen en dikke scheuten stonden al boven de turf. De scheuten haalde ik er resoluut af, er groeien straks wel nieuwe. Als je het hoopje takken en wortels ziet liggen kun je je niet voorstellen dat het deze zomer weer een bloemenzee gaat opleveren...


Ik verzorgde mijn handen 😉 met wat potgrond. Niets heilzamers dan wroeten in de grond.... voor mij dan he? Tijdens het oppotten bedacht ik dat ik "niet kunnen tuinieren" nog erger zou vinden dan "niet kunnen handwerken", hoewel we eigenlijk niet eens een échte tuin hebben, maar meer een flink terras. Maar daar kun je ook van alles mee. En ik zou graag wat meer tijd hebben voor onze moestuin.
Tja, waarom wil ik toch zoveel?
Ik kreeg ook nog bezoek van een griezelige vriend. Die misschien banger was voor mij dan andersom  (dat zei mijn verstand....), ik was toch blij dat-ie vertrok.


Nou, na een halve dag genieten is het klaar! Het ziet er nog niet uit, maar ik weet dat het komt!
33 ouwetjes, sommigen meer dan 30 jaar oud. Veel tegen praten, dat helpt echt 😉...



Met het idee dat het nóóit meer koud wordt (eh, vannacht gaat het weer regenen, geloof ik) heb ik nog een idee voor de tuin: deze vrolijke lampions vrolijken elke tuin. terras of balkon op - ook al heb je geen groene vingers.



Foto's en patroon : Elealinda Design

Je kunt het patroon (Engels of Duits) kopen via Etsy of Ravelry. Ze worden gehaakt met Catania of katoen van dezelfde dikte. Ook ideaal om je restjes op te maken.

Morgen is de winkel weer open van 9.00 17.00 uur, van harte welkom!




7 opmerkingen:

  1. Wat staan al die potten er netjes bij. Dat wordt vast een prachtige bloemzee.
    Leuk die lampions. Staat altijd zo gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi dat je naast 2 Jobs ook nog energie hebt om te tuinieren en daar van kan genieten😊
    Petje af hoor! Succes weer deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie knippen ze nog korter af dan wij dat doen. En halen jullie ze uit de potten om te overwinteren ?? Ik zet ze met pot en al in de kruipruimte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mag ik vragen op welke manier en op welke plaats jij de fuchsia laat overwinteren. Ik zou het ook graag eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de herfst knip ik ze goed kort en ik haal ze uit de pot en schud alle potgrond er af. Dan kun je gelijk goed controleren of er geen larven van de taxus-kever in zitten want die vreten alle wortels kapot als zede kans zien. Wij hebben een grote kist gemaakt met aan de binnenkant tempex, gevuld met tuinturf en daar doe ik ze dan in. Begin april - afhankelijk van het weer - haal ik ze dan uit de turf en pot ze opnieuw op. Niet elke fuchsia kan dit hebben hoor :-)

      Verwijderen
    2. Bedankt. Ga het eens proberen.

      Verwijderen
  5. Prachtig al die planten op een rij.
    Dat zal een bloemen zee worden.

    BeantwoordenVerwijderen