Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 24 april 2023

Geduld

Deze dagen ben ik druk bezig om een belangrijke deugd te oefenen: geduld. Nou niet bepaald mijn sterkste kant maar er zit niet veel anders op. Ali is mijn waakhond en hij is behoorlijk streng. Met maar één hand tot mijn beschikking duurt alles lang en komt ik tot de conclusie dat ik rechtshandig een enorme klungel ben. Een spijkerbroek aantrekken met 1 hand bijvoorbeeld is een hele uitdaging (omhoog hijsen over mijn brede heupen, knoop dichtdoen, rits omhoog, riem sluiten want anders zakt het geheel van mijn tailleloze lijf), dus biedt een joggingbroek wat soelaas. Handen wassen = 1 hand wassen (want de andere mag niet nat worden), doe dat maar eens.... De winkel is bovendien gewoon open (3 weken dicht is uiteraard niet de luxe die we kunnen permitteren) en als ik thuis op de bank zit hoor ik alles. Manlief slooft zich echt uit en af en toe spring ik mondeling wat bij waarna hij me weer streng naar de huiskamer dirigeert. Wat een team 😉.....


Ik ben wel flabbergasted door de lieve attenties van collega's, bekenden en klanten. Ook nog ooit zoveel tijd gehad om er van te genieten 😂. Het compenseert ook een beetje de onrust die ik voel als ik om een hoekje kijk in het atelier/winkel:


Daarnaast heb ik álle tijd om alle social media af te struinen naar handwerkinspiratie (alsof ik dat nodig had). Ik zou overal aan willen beginnen maar moet wachten. Deze week kreeg ik ook nog een enorme doos met oude Ariadnes, crime! Wat een geweldig tijdschrift was dat toch, sommige artikelen zijn zó jaren '80 maar andere ook weer zo tijdloos. 




Ik zit tussendoor de hele dag te "un-dun-dippen", vingeroefeningen die de boel soepel moeten houden. Verder neem ik alle waarschuwingen ter harte om niet te hard van stapel te lopen en ik heb dan ook de hele morgen om een heel blogbericht met rechts te typen 😆.

De winkel is deze week open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Op Koningsdag zijn we gesloten en zitten we aan de oranje Tompouce!




4 opmerkingen:

  1. Toch krijg ik de indruk dat je je wel vermaakt. Heerlijk alle tijd om die oude Ariadnes door te struinen. Maar goed dat Ali goed op je let, beter nu geduldig en straks alles weer kunnen met je hand. Beterschap gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jazeker geweldig die ariadnes ik heb heb er ook nog een paar evenals uit de jaren 70 het maandblad. Haal er ook nog wel ideeën uit. Ook uit breiboeken uit die tijd. Vind dat je het top doet :goed aan de regels houden 👍en Ali verdient ook een pluim👌Hou vol en sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een goed team zijn jullie. Luister maar goed naar je strenge teamgenoot. Hopelijk wordt nu rust houden beloond met een voorspoedig herstel. Ariadnes doorbladeren lukt vast wel met een hand. Het blogbericht is in ieder geval goed gelukt. Heel veel sterkte en geduld toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ai, lees nu pas dat je geopereerd bent. Dit is lastig, heel lastig. Ik spreek uit ervaring na 3x . Sterkte meid, bladeren, puzzelboekjes en joggingbroek.....dat zijn even je vrienden! En Ali natuurlijk 😀

    BeantwoordenVerwijderen