Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 31 juli 2021

Zacht

Voor ik het weet is de week al weer om! (hoewel ik het laatste jaar een beetje van dinsdag tot dinsdag tel 😉) Morgen is het al weer augustus en de tijd vliegt. Ik hoop de komende weken in iets rustiger vaarwater te komen maar een zekerheidje is het natuurlijk nooit. Echt zomer lijkt het niet te worden, we troosten ons maar met het idee dat het écht brei- en haakweer is! En zonder schroom durf ik de nieuwe winterdraadjes aan jullie te laten zien. Uit het ouderlijk huis kreeg ik een prachtige, ouderwetse broodtrommel mee. Niet helemaal het formaat voor op het aanrecht maar in de winkel komt het prachtig tot zijn recht, zéker als er superzachte draadjes in hele zachter kleurtjes in worden gelegd!



In de trommel ligt een verzameling bolletjes Suri Alpaca, een fluffy, zacht draadje - moet je voelen! 
25 gram/100 meter. Geschikt voor truien en sjaals. Alle details vind je hier in onze webshop. Af en toe loop ik een extra rondje om ze te aaien! 


En als we toch met pastelletjes bezig zijn: er pruttelt nog wat op het fornuis. Omdat de vogels in de moestuin hebben besloten om élke pruim even te proeven - en dus overal 1 pik in geven - hebben we een emmer vol die snel verwerkt moet worden. Dit prutteltje wordt de basis van overheerlijke pruimen-ijs! Als de zomer niet vanzelf komt, máken we het gewoon een beetje zomer!

Fijn weekend!

5 opmerkingen:

  1. Wat heb je de broodtrommel leuk gebruikt. Leuk idee voor de pruimen en idd zo heb je er nog lang plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gave broodtrommel. Ik ben dol op zulke schatten. Prachtig gezicht met de mooie zachte bolletjes erin.
    Benieuwd naar het pruimenijs. Klinkt lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Für die kühlen Tage entdecke ich tolle Flaschwolle und für die heißten leckeres Eis, nun weiß ich nicht welche Tage ich mir wünschen soll. *G*
    Liebe Grüße zu Dir
    Manu

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat ik de afgelopen week de broodtrommel in het echt heb gezien en inderdaad zijn de bolletjes heel zacht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pruimenijs ? Nog nooit van gehoord en dus nooit geproefd. Lijkt me heerlijk ! Dank voor het receptje :)
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen