Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 20 februari 2016

Kleur!!

Ook zo'n behoefte aan kleur op deze sombere dag? Dan vrolijk je hier misschien wel van op (ik wel!!)


Deze prachtige sjaal is gemaakt van een bol Unicat (kleur Granaatappel) en het ontwerp is van Sascha (ondertussen een BN-er door haar lappenpopjes-boekje!). Het is een kant-achtige sjaal met reliefstokjes en de sjaal wordt "schuin"gehaakt, zodat er 2 speelse punten aan de uiteinden zijn.



Deze kleur unicat is prachtig! Er is net weer een doos binnengekomen. Maar uiteraard kun je deze sjaal ook van heel ander garen maken. Je kunt de sjaal zo lang maken als je wilt.


Het patroon van deze sjaal kun je kopen via Etsy of Ravelry, (Engels of Nederlands). Het patroon is ook bij ons in de winkel te koop (bij aankoop van haak-garen)



Deze bolletjes kreeg ik net binnen in de winkel, heerlijk weer - al die kleurtjes!




En mocht je nog meer inspiratie nodig hebben voor zo'n bol: Jellina heeft op haar blog zo'n ontzettend leuk patroon laten zien van een bol Unicat Rafiki:


Wow! Ik zag deze sjaal in wording toen Jellina even kwam buurten.... wat ben ik toch blij met al die creatieve mensen. Jellina maakte deze prachtige sjaal naar aanleiding van een filmpje, je vindt dat via haar blog Jellina-creations.
LET OP: de kleur Rafiki werd speciaal gemaakt voor Miriam's Kenia-project en is niet meer leverbaar. Maar gelukkig zijn er genoeg andere mooie kleuren!

Foto

En uiteraard is dit steekje ook weer te gebruiken met andere garens (maar ja, dat kleurverloop he?) 
Fijn weekend allemaal, het is uitstekend haak- en breiweer :-)



3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie dingen laat je weer zien, daar wordt een mens weer helemaal blij van :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad... hier worden we even vrolijk van terwijl de regen hier op het dakraam klettert!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MOOI!!! Allebei, echt prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen