Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 23 februari 2016

Kant

Vandaag werd er weer een doosje Filigran (Atelier Zitron) bezorgd. De multi-kleurtjes waren bijna op en zijn gelukkig nu weer bijgevuld. Wat is het toch een heerlijk garen om mee te breien (kant) of haken (veel meters!). En het draagt heerlijk, zowel in de zomer als de winter (100% merino, 600 meter op een streng van 100 gram).


Het verloop gaat niet geleidelijk, maar verandert plots. Dat kan handig zijn als je wat kleuren wil "verleggen"!


Ik ging weer op zoek naar wat patronen met dit garen, en toen kwam ik deze prachtige kant-sjaal tegen op Ravelry:


Een prachtige rechthoekige sjaal, de kantpatronen aan de zijkanten zijn gelijk meegebreid. Het patroon is eenvoudig te vergroten naar je wensen. voor deze omslagdoek/sjaal zijn 2 strengen filigran gebruikt. Je kunt het patroon (Engels) kopen via Ravelry (met breischema's).


Toch liever haken?? Deze Izumi van Berniolie Designs kun je ook haken van 2 strengen filigran. Dit patroon is in het Nederlands verkrijgbaar via Ravelry of Etsy:


Nog meer haak inspiratie nodig? Dit prachtige patroon is ook gehaakt met Filigran en is van Wieke van Keulen. Op haar website bestel je het uitgebreide Nederlandse patroon.Alle blogpost over dit garen vind je onder het label Filigran.

2 opmerkingen:

  1. Mooi allemaal. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede middag, heeft u dit garen van Zitron er ook in effen zwart?hoor graag van u Catharina

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...