Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 16 februari 2016

Baby in kleurtjes

Vandaag ben ik weer een beetje geland. Mijn mailbox bijna doorgespit, achterstallig werk een beetje weggewerkt, we gaan weer over tot de orde van de dag! Elke dag bloggen dus ±/'

Graag laat ik jullie dit lieve, kleurrijke babytruitje/vestje zien. Het is gebreid door mijn moeder van Knitcol van Adriafil.


Het patroontje komt van Ravelry, waar je het gratis kunt downloaden / ook in het Nederlands. Je begint te breien bij de hals (top-down), en er zitten dus geen naden in. Gemaakt voor pasgeboren babietjes (nld 4mm).
In het truitje zitten maar 2 bolletjes Knitcol, een 100 % merino dat verkrijgbaar is in verschillende multikleurtjes die zo uit het bolletje komen. Het garen kan in de machine worden gewassen (wolprogramma) en is heerlijk zacht.


Er zijn heel veel verschillende kleurtjes van dit garen, bij ons zijn bovenstaande op voorraad. De bolletjes kosten 4,95 per 50 gram , je hebt maar 2 bolletjes nodig voor dit vestje.
Bij aankoop van het garen krijg je uiteraard een `papieren` patroontje erbij.


PS: het gehaakte baby-dekentje van de bovenste foto vind je hier terug.2 opmerkingen:

  1. Wat een schattig truitje!! Ik heb het patroontje meteen bij mijn favorieten gezet, want eind juni wordt ons 4e kleinkind verwacht :-). Jouw wolletje vind ik ook heel leuk ervoor, maar helaas waarschijnlijk vindt mijn schoondochter dat vel te kleurig. De babydeken die ik ga breien wordt effen licht grijs ;-) . (Daarvoor heb ik later nog wat van de Regia 6-fach nodig).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...