Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 20 februari 2016

Kleur!!

Ook zo'n behoefte aan kleur op deze sombere dag? Dan vrolijk je hier misschien wel van op (ik wel!!)


Deze prachtige sjaal is gemaakt van een bol Unicat (kleur Granaatappel) en het ontwerp is van Sascha (ondertussen een BN-er door haar lappenpopjes-boekje!). Het is een kant-achtige sjaal met reliefstokjes en de sjaal wordt "schuin"gehaakt, zodat er 2 speelse punten aan de uiteinden zijn.Deze kleur unicat is prachtig! Er is net weer een doos binnengekomen. Maar uiteraard kun je deze sjaal ook van heel ander garen maken. Je kunt de sjaal zo lang maken als je wilt.


Het patroon van deze sjaal kun je kopen via Etsy of Ravelry, (Engels of Nederlands). Het patroon is ook bij ons in de winkel te koop (bij aankoop van haak-garen)Deze bolletjes kreeg ik net binnen in de winkel, heerlijk weer - al die kleurtjes!
En mocht je nog meer inspiratie nodig hebben voor zo'n bol: Jellina heeft op haar blog zo'n ontzettend leuk patroon laten zien van een bol Unicat Rafiki:


Wow! Ik zag deze sjaal in wording toen Jellina even kwam buurten.... wat ben ik toch blij met al die creatieve mensen. Jellina maakte deze prachtige sjaal naar aanleiding van een filmpje, je vindt dat via haar blog Jellina-creations.
LET OP: de kleur Rafiki werd speciaal gemaakt voor Miriam's Kenia-project en is niet meer leverbaar. Maar gelukkig zijn er genoeg andere mooie kleuren!

Foto

En uiteraard is dit steekje ook weer te gebruiken met andere garens (maar ja, dat kleurverloop he?) 
Fijn weekend allemaal, het is uitstekend haak- en breiweer :-)3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie dingen laat je weer zien, daar wordt een mens weer helemaal blij van :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad... hier worden we even vrolijk van terwijl de regen hier op het dakraam klettert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MOOI!!! Allebei, echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...