Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 15 februari 2016

Handwerkbeurs-weekend!

Wat een lange blogstilte was dat, van mijn kant :-)
Ik moest uiteraard wel even bijkomen van het Handwerkbeurs-weekend, puinruimen thuis en vanmorgen was er ook nog een vergadering gepland. Maar nu dan toch even een indruk van hoe het was (voor wie niet is geweest, want ik had de indruk dat toch bijna heel handwerkend Nederland op de beurs was....!)


Het was heel vroeg, heel donker en heel koud toen ik zaterdagmorgen om kwart voor 7 op de trein stapte. Mijn reisgenote had al een plekje gereserveerd en al hakend en breiend zagen we het langzaam licht worden. Omdat ik tegenwoordig de provincie niet veel uitkom, kan ik erg genieten van de treinreis en het landschap. Nederland heeft een beetje zijn kleur verloren, en het ziet er heel nat en winters uit. Maar niet minder mooi....voor je zover je het zien kan, want deze trein kon wel weer een poetsrondje hebben :-)


In Zwolle volgden we weer de kudde vrouwen, het was best hilarisch om dat te zien, We liepen vrolijk de hele lange rij voorbij van dames die nog een kaartje moesten kopen (online dames, dat scheelt je wachten in de vrieskou!!), leverden de jassen in en kwamen gelijk in de stemming toen we dit tafereeltje zagen (voorbereidingen voor de Back to Back-challenge).


Tja, en waar begin je dan....? Tijdens een bakje koffie bespraken we het strategisch plan (eeeh, dat is "wanneer zien we elkaar weer....") en ging ieder zijns weegs. Omdat ik deze keer de beurs in 2 dagen kon bekijken had ik geen haast en struinde ik er op los zonder plan. Ik bezocht de stand van Alet, Textielwerk, waar Riet zat te spinnen en waar ik me vergaapte aan de prachtige garens.


Zucht....


Bij de stand van Zij maakt het was het - zoals altijd - ontzettend druk, maar met zo'n aanlokkelijke rij knuffels is het ook niet moeilijk om overstag te gaan!



Bij de stand van Borduurparadijs.com werd ik aangetrokken door een rek met zulke mooie borduurgarens! De foto geeft absoluut niet weer hoe kleurrijk dit was. 


Dit borduurwerk lag er (ook dit was in werkelijkheid veel mooier) en ik ging overstag. Ik werd heel leuk geholpen door een mevrouw in deze stand, want het was niet makkelijk om een keuze te maken. Ik had me hier een rib uit mijn lijf kunnen besteden...... jammer dat ze geen tijd verkochten.....


Ik koos voor deze 3 kleurtjes. Ik weet niet wanneer en óf ik er wat van kan maken, maar desnoods leg ik ze in een schaaltje en aai ze met regelmaat :-)
Mijn dag was al goed! Hoe gelukkig kun je zijn met 3 strengetjes...


Bij de stand van Astrids Wol bewonderde ik deze trui en zeker ook de omslagdoeken van Aade-garens. Kleuren die ik zelf misschien niet gauw bij elkaar zou zoeken leveren in het totaal een prachtig plaatje op!

(ik ben geen professioneel fotograaf, maar neem van me aan dat de kleuren veel mooier waren dan de foto doet weergeven)


En toen stond daar in de stand opeens een mevrouw/bezoeker met een prachtig exemplaar van de Zeeuwse Deken! Hoe leuk is dat???? Het was een prachtig exemplaar gebreid in een Tweed-garen. 


Ik had me voorgenomen om geen wol/garen te kopen (is bijna gelukt). Elk jaar wordt ik weer verleid door prachtige, luxe garens van collega's. Maar ik kom al niet eens toe aan mijn eigen assortiment, dus besloot ik mijn verstand te gebruiken (een keer) en niet de emotie...
Niet dat deze beslissing me hielp, want uiteraard kwam ik nog zoveel andere dingen tegen waar ik eigenlijk geen tijd voor heb. Dit zou ik graag eens uitproberen Papiergaren van joke Marsman.
Alleen die kleuren al!


Ook het quilten was ruim vertegenwoordigd. Ooit, ooit als ik tijd heb ga ik weer met lapjes aan de slag. Ik kon in elk geval een stofje met Star Wars motiefjes niet laten liggen, voor het thuisfront! (en dat bleek in de smaak te vallen). En verder nog stands met bedeltjes, veel te mooie knopen, kraaltjes, "rolls-royce-breinaalden" met exotische namen, veeeel stofjes, bandjes, vilt, lampen en machines, borduurwerken, patronen en boeken! (Dat zou echt verboden moeten worden)


 's Middags was ik vooral om en nabij de stand van het Wieke magazine, bij de workshops en om het magazine te promoten. Ik ontmoette heel veel super-aardige mensen die zich belangeloos inzetten voor dit leuke magazine. Wat komt er veel kijken bij het maken van een tijdschrift!


Zondagmorgen werden we verrast met een cadeautje! Een witte wereld, tóch nog winter..... dat zag er wel héél mooi uit.



 Ook deze dag werd op de beurs het Wieke-magazine feestelijk gepresenteerd en gepromoot.


Bij de stand en workshops van het Wieke-magazine was het een komen en gaan van geïnteresseerden (en voor wie het blad nog niet heeft gekocht: er ligt een stapel in onze winkel).


Tussen de bedrijven door had ik nog tijd om wat foto's te maken. O jongens, als ik toch meer tijd had...



Bij de stand van Wolplein signeerde Sascha haar nieuwste boek Gehaakte Lappenpoppen, het was er druk! 


Nog even langs de stand van Bart en Francis (geváárlijk mooie dingen!)


En zo vloog de dag voorbij!



Deze tas moest ik even fotograferen. Hoe leuk is dit (van een capuchon!), gemaakt door Bontgeblokt.


Helaas, aan alles komt een eind... Ik had nog een reis van 3½ uur voor de boeg! Helemaal niet erg hoor, met dit uitzicht. Na Utrecht werd het smurrie, maar toen was het toch al donker :-)


Manlief stond op het station op mij te wachten. Heerlijk, weer thuis! Nog even de aankopen bewonderen en alles laten bezinken. Bovenstaande is natuurlijk maar een indruk van wat er was. Ik kijk toch een beetje met haak- en brei-ogen, maar er was nog veel meer. Ik heb alweer besloten: ik ga nooit meer slapen! :-)


Dank je wel, Wieke voor de uitnodiging!
Dank je wel, enthousiaste Wieke-vrijwilligers voor de hartelijke ontvangst, de leuke gesprekken, inspiratie en nog veel meer.
Dank je wel Ans, voor het helpen in de Toko.
Dankjewel standhouders op de beurs voor het prachtige aanbod.
En heel veel dank je wel voor de bloglezers die met mij spraken, leuk als getallen gezichten worden.
En nu weer over tot de orde van de dag....

19 opmerkingen:

  1. Ennjoj Jeanet bedankt voor dit keuje verslag en de mooie foto's. Zo kunnen de niet-reizigers toch wat mee genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat ee heerljk verhaal.......net of ik er een beetje bij kon zijn ..dank je wel....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi en gezellig verslag, Jeanet!! Ontzettend leuk dat je bij ons was.....tot ziens��

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die foto van Textielwerk? Die van alleen de mooie strengen handgeverfd garen? Die 3 lichte strengen met dat rood-bruin erin?
    2 daarvan liggen nu hier te pronken!! Nee, ik kon me dus ook niet helemaal inhouden!
    Zit nu zelfs te twijfelen om de derde er ook maar nog bij te doen.

    Leuk je weer eens ontmoet te hebben! We hebben ervan genoten!

    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, die heb ik voor jou laten liggen :-)
      Superleuk om je weer te spreken!
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  5. Wat leuk om je verslag van de beurs te lezen. Geniet van je aankopen en alle leuke herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi verhaal en prachtige foto's Jeanet, je hebt een fantastisch weekend gehad! De handwerkbeurs was voor mij 4 dagen lang een feestje... Erg leuk om je weer te zien en te spreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vrijdag heb ik genóten van al het moois en heb ik een workshop gedaan. Welke workshop heb jij gegeven Jeanet? Of was je als vast columnist van het gelijknamige blad in de Wieke stand en/of workshoptafels?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mooie impressie van de beurs ik ben niet geweest dit jaar nog te veel in voorraad maar ik kreeg van Rianne een mooie bol unicat uit jouw winkel dus ik ben ook heel blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik was op zondag voor de eerste keer op de handwerkbeurs. Het was ontzettend leuk. Zo veel wol, kon moeilijk een keuze maken. Helaas kwam ik jou niet tegen. Ik keek wel regelmatig rond maar je was nergens te zien. Jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Er zit een foutje in de link van borduurparadijs.com als je er op klik kom je bij zijmaakthet terecht. Als je het adres gewoon in type dan gaat het wel goed. Ik vind dat verloop garen hééél mooi!!En ik vind het heel jammer dat jou winkel zo ver weg is! Gelukkig kan ik van je blog genieten! Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou, wij reden zaterdag precies de andere kant op ;-). De beurs heb ik niet gezien deze keer. Maar dankzij jouw verslag heb ik er nu wel beeld bij. Oh, die verleiding van al die mooie garens!! Goed van je dat je je ingehouden hebt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuk verslag heb je er weer van gemaakt.
    Ik ben ook geweest voor het 4e jaar alweer. Het was weer super.
    Ik vind de grote knoop die je kocht geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuk verslag heb je er weer van gemaakt.
    Ik ben ook geweest voor het 4e jaar alweer. Het was weer super.
    Ik vind de grote knoop die je kocht geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ook al kon ik er niet naartoe, dankzij jouw levendige verslag is het net of ik erbij was op de beurs! Heerlijk om langs al die standjes te struinen en alles in je op te nemen, genieten, de sfeer opsnuiven, nieuwe dingen ontdekken en vooral vanalles mee naar huis nemen!!! Dankjewel.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik wil al zo lang naar de Handwerkbeurs in Zwolle,maar de afstand is wo ver, maar na jouw verslag te hebben gelezen en de foto's heb gezien , weet ik het zeker, volgend jaar gaan we er naar toe , met de camper :-) blijven we gewoon lekker een nachtje in Zwolle kamperen ...

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen