Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 16 februari 2016

Baby in kleurtjes

Vandaag ben ik weer een beetje geland. Mijn mailbox bijna doorgespit, achterstallig werk een beetje weggewerkt, we gaan weer over tot de orde van de dag! Elke dag bloggen dus ±/'

Graag laat ik jullie dit lieve, kleurrijke babytruitje/vestje zien. Het is gebreid door mijn moeder van Knitcol van Adriafil.


Het patroontje komt van Ravelry, waar je het gratis kunt downloaden / ook in het Nederlands. Je begint te breien bij de hals (top-down), en er zitten dus geen naden in. Gemaakt voor pasgeboren babietjes (nld 4mm).
In het truitje zitten maar 2 bolletjes Knitcol, een 100 % merino dat verkrijgbaar is in verschillende multikleurtjes die zo uit het bolletje komen. Het garen kan in de machine worden gewassen (wolprogramma) en is heerlijk zacht.


Er zijn heel veel verschillende kleurtjes van dit garen, bij ons zijn bovenstaande op voorraad. De bolletjes kosten 4,95 per 50 gram , je hebt maar 2 bolletjes nodig voor dit vestje.
Bij aankoop van het garen krijg je uiteraard een `papieren` patroontje erbij.


PS: het gehaakte baby-dekentje van de bovenste foto vind je hier terug.



2 opmerkingen:

  1. Wat een schattig truitje!! Ik heb het patroontje meteen bij mijn favorieten gezet, want eind juni wordt ons 4e kleinkind verwacht :-). Jouw wolletje vind ik ook heel leuk ervoor, maar helaas waarschijnlijk vindt mijn schoondochter dat vel te kleurig. De babydeken die ik ga breien wordt effen licht grijs ;-) . (Daarvoor heb ik later nog wat van de Regia 6-fach nodig).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen