Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 29 februari 2016

Afwachten...

Na een half jaar rust (hoera!) is het nu toch weer prijs. Anderhalve week geleden ontwikkelde zich weer een lieflijk briesje in mijn linkeroor. Het zit er misschien ook wel aan de rechterkant, maar dat oor "doet" het toch al niet meer, dus ik merk daar geen verandering. Het briesje is in enkele dagen uitgegroeid naar orkaankracht en ik ervaar nu alweer een paar dagen een constante bulderende windkracht 9. Ik kan je verzekeren: niet fijn.....
Het carillon van de toren klinkt afgrijselijk vals, gesprekken in de winkel gaan uiterst moeizaam ("wat zégt u??") en aan het eind van de dag ben ik aardig moe van het intensieve luisteren. Ik had zó gehoopt dat het weg zou blijven, zomaar spontaan forever verdwenen met de noorderzon.
Nu verwacht ik eigenlijk dat ik een dezer dagen omkieper. Het ruisen verdwijnt alleen na een (heftige) duizeligheidsaanval, dus wacht ik daar maar op. Tot die tijd probeer ik zoveel mogelijk werk klaar te krijgen (soort zwangere-met-nestdrang, haha!). In afwachting van....

Deze deken is gemaakt door Berniolie-designs, en is gemaakt van het nieuwe Scheepjes Velvet-garen. Je vind het gratis patroon (Nederlands) op het blog van Berniolie. Erg mooi!



De deken wordt tijdens het haken aan elkaar gehaakt, "join-as-you-go"-methode. Erg leuk met het gemeleerde effect van het Velvetgaren.

18 opmerkingen:

  1. Ach nee toch!!! Wat akelig dat je daar zo mee geplaagd wordt. Na zoveel maanden geen/minder klachten ga je geloven dat het over is :-/. Ik zou bijna voor je wensen dat die heftige aanval snel komt, maar ja ...... echt fijn is dat ook weer niet.
    Sterkte meissie!!!
    Liefs, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik hoop ook dat het snel komt. Vannacht? :-) Dan kan ik morgen gewoon weer verder......!

      Verwijderen
  2. Wat een narigheid. Van al die geluiden word je vast heel moe. Verdrietig dat het geluid zoveel sterker is geworden. Sterkte en hopelijk verdwijnt de storm weer snel.

    Lieve groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, wat vervelend! Beterschap en sterkte gewenst!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat naar dat het weer terug is. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. OH WAT NAAR joh! Dat heb je dan best vaak. Ik heb het nu twee keer gehad maar er zat flink tijd tussen.zo'n aanval vond ik zo naar. De eerste keer dat ik dat ik dood ging....ik kroop over de grond omdat ik niet kon staan. Ik Wens Je Heel Veel Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wens je heel veel sterkte en een snelle beterschap.Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wens je heel veel sterkte en een snelle beterschap.Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oei, dat klinkt echt heel vervelend! Ik hoop voor jou dat het de kentering snel komt en het niet te zwaar wordt... Petje af dat je je nog zo goed kan rechthouden in de winkel!
    Groetjes en beterschap,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He bah! Dat klinkt niet fijn! Dan maar hopen dat je "snel omvalt" en er weer van af bent... Mooie deken en velvetgaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh bah Jeanet, wat naar ! Zorg goed voor jezelf ! Ik ben ook dol op deze deken, zoooo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat erg weer Jeanet, zorg toch voor jezelf, probeer dit te vermijden dat het zover komt, maar hoe? We hebben allemaal regelmatig last van uitvalverschijnselen, ook ik start nu pas weer met werken na 3 maand, dus ik weet hoe het gaat, maar voor jou ligt het nog anders natuurlijk. Rustigaan!
    Grtjes rita.

    BeantwoordenVerwijderen