Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 14 november 2015

Pied de Poule

Na een dag als deze vind ik het moeilijk om te bloggen over breien en haken. Het lijkt zo onbetekenend en elk woord lijkt misplaatst. Verbijstering, woede, ongeloof en verdriet voor al die slachtoffers. Veranderen kan ik niets, dus vind ik houvast in waar ik goed in ben....
"Bloom where you are planted"

Dus vandaag tóch een patroontje, met een Franse naam: Pied de Poule (Houndstooth in het Engels)


Dit klassieke stof patroon kun je ook haken, ik vond deze sjaal en muts op Haken bij Saar en Mien, waar je ook de link naar het patroon kunt vinden. Te haken met elk soort garen (pas je haaknaald aan het garen aan) - in de dikte die je wilt.


(Foto's en idee: Saskia Laan)

Het gehaakte steekje is de LarksfootStitch - ik blogde er al vaker over. o.a. hier. Met kleur krijg je een heel ander effect!


3 opmerkingen:

 1. Ik heb ook geen woorden na zo'n dag.
  Fijn dat je nog kunt handwerken, het is prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen zit paf op zijn stoel denk ik na zo'n nieuws, de hele wereld is verslagen. Maar we mogen ons niet uit het lood laten slagen, we gaan door met handwerken als troost.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, om dit zo te haken. Ik haakte de mandjes van Claire Boeter in deze steek.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...