Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 26 november 2015

In de knoop

Soms zit alles in de knoop.
Dichtbij en veraf.
Van binnen en van buiten.
Letterlijk en figuurlijk.... met wat tijd en geduld (niet bepaald mijn sterkste kant) is de knoop heel vaak te ontwarren ook al lijkt het onbegonnen werk.
Deze sjaal geeft het prachtig weer!

Celticmyths4Je vind dit prachtige patroon op Ravelry, waar je het gratis patroon kan downloaden in Engels, Duits en Frans. Er zit een schema bij voor de kabel. 
Eerst wordt de "body" gebreid, daarna de rand met de Keltische knoop. Met wat tijd en geduld krijg je het vast wel voor elkaar :-) Kies voor deze prachtige sjaal/omslagdoek een mooi garen, dan komt je patroon nóg mooier uit!
Ik zit helaas ook nogal in de knoop met mijn tijdschema....... morgen is er Winterfair en er moet (verrassing!) nog van alles gebeuren. Tot morgen!

9 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi, vooral in het grijs.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeeh, dat is echt een plaatje!
  Succes met de winterfair!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is al weer vandaag, de winterfair! En dat gaat je allemaal goed lukken, zeker weten :-).
  Hele mooi sjaals laat je hier zien!! Zo'n driebubbele kabel, prachtig!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige sjaal. Leuk om te dragen alles het even moeilijk is en alles in de knoop zit.

  Veel plezier en succes morgen, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is inderdaad prachtig. Enne ik ben de winterfair helemaal vergeten. Ik had wel willen komen. Maar goed hopelijk is het leuk en gezellig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...