Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 23 november 2015

Koud

Wat is die Zondag toch heerlijk! Moet je persé ouder worden om zo'n dag pas echt te waarderen? Bezinning, rust, géén werk (geen mail), en de piekers en zorgen even loslaten bij een knappend haardvuur. De kleine dingen waarderen te midden van de angst, het geweld en verdriet van deze weken, dichtbij en veraf.
Maar ook fijn dat er weer een Maandag is! Wel een koude maandag.... en dat is even wennen. Vanmorgen moest er even gezocht worden naar handschoenen, want die kun je echt wel gebruiken op de fiets. Mocht je tijd over hebben, dan brei je deze:


Geweldig mooie handschoenen "Herons in the Snow" van Natalia Moreva. Dit patroon is te koop via Ravelry (Engels, met schema).

Natalia Moreva heeft nog veel meer wanten ontworpen, je vindt haar ontwerpen allemaal op Ravelry:
Zoals o.a.a deze:

(the Great Wave)

(Mezen-handschoenen)

(Voor de paarden-liefhebbers)

Klassiekers! :-)

Je vindt alle designs hier op Ravelry. Echt voor elk wat wils! 

10 opmerkingen:

 1. Ja de mutsen en handschoenen kunnen er inmiddels wel weer bij.
  De bovenste vind ik zelf het mooist maar mijn dochter zou heel gelukkig worden van de paardenhandschoenen, prachtig hoor.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend! En wat een werk ;-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie wanten, die maak je niet zomaar even in een middagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt supermooie wanten. Knappe ontwerpen. Ik ga ze allemaal eens goed bekijken, want kiezen lijkt me nog best moeilijk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijna zonde om zulke mooie wanten aan te doen....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gebruiken kunnen we ze nu wel, zo koud als het is. Helaas ontbreekt de tijd nu om zulke mooie exemplaren even snel te maken, later misschien, ze staan op mijn to-do lijstje.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige wanten, maar o zo moeilijk voor mij om te maken. Maar ik geniet van de foto's. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Helaas kan ik niet breien, maar deze mooie creaties zouden me bijna overhalen om het toch te leren...!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat zijn die mezen wanten mooi.
  Maar is het patroon in het nederlands, in het engels gaat het me echt niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...