Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 31 augustus 2015

Herfst ?

Meteorologisch begin de herfst morgen al op 1 september. Een nieuw seizoen, en het weer past zich al lekker aan. Na de enorme stort- en onweersbuien van vannacht regent het alweer pijpenstelen. De eerste lesroosters zijn opgehaald (de dame kwam kleddernat thuis), en wees eerlijk - het is prima brei- en haakweer!


Nieuwe wintergarens druppelen binnen - en ik weet nu al helemaal niet meer wat ik eerst op de pennen moet zetten. Al die dozen met garens, wolletjes en nieuwe boeken (o, het nieuwe boek van Rowan is mooooooii, dat koop je gewoon als boek-voor-bij-je-verzameling-in-de-boekenkast), al die ideeën in mijn hoofd, al die leuke projecten die starten! Gelukkig duurt de Herfst lekker lang :-)

Vanaf a.s. donderdag beginnen we dan ook weer met onze Brei- en Haakclub, op de donderdagavond (1e en 3e donderdagavond van de maand van 19.30 - 21.30 uur). We doen dat in de gemeenschapsruimte van de Arnehoeve (Dokstraat - tegenover de Rabobank). Je bent van harte welkom!

Misschien sta je ook wel op het punt om weer een nieuw project te beginnen (of heb je - net als ik - er altijd wel een paar op de naalden staan?). Heb je een grote restjesmand over van bijv de CAL-deken 2015? Dan is dit misschien wel een ideetje:

Crochet rainbow chevron baby blanket stroller by BerniceMatisse

Dit leuke dekentje vond ik op Etsy, waar je het kant en klaar kunt kopen. Het is idee is prachtig om je restjes in te verwerken - kies één basiskleur (oke, misschien moet je dan een paar bolletjes erbij kopen) en verwerk al je verschillende kleurtjes in een ripple-deken. Het formaat? Groot voor op de bank, een poppendeken, een baby-dekentje, een tas, een sjaal........?


(foto's Bernice Matisse)

3 opmerkingen:

  1. Hier is het ook het perfecte breiweer. Om nog maar niet te spreken van het komende breiSEIZOEN! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herfst??? Breiweer??? Het was hier 28 gr. Noem dat maar herst/breiweer....
    Snikkie snotter smoor heet/benauwd......
    Gelukkig koelt het al wat af; het is nu nog 22 r na een regenbuitje. een heel fatsoenlijk hoor...

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier in de Kempen was het ook 28 graden en al dat onweer is ons gelukkig bespaard gebleven, maar de herfst vind ik ook HEERLIJK. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen