Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 29 augustus 2015

Perzisch

Vorig jaar blogde ik eens over het patroon Persian Dreams van Jenise Hope. Een prachtig patroon gebaseerd op de oude, kleurrijke Perzische tegels.


Tja, ik ben al 20 jaar getrouwd met een Pers - dus dat patroon sprak me wel aan!


Maar gisteren kreeg ik een prachtig exemplaar onder ogen! Wow! ik ben nog steeds onder de indruk...


Deze prachtige deken werd gebreid door Liesbeth en werd geheel uitgevoerd in een prachtige kleur blauw en off-white. Wat je niet op de foto ziet (maar ik wel kon voelen) was de enorme zachtheid van het garen (Liesbeth woont in Canada, dus ik ben niet haar leverancier :-) 


Ze breide om de deken een dubbele rand, maar ook de hele verdere afwerking was prachtig.Even in volle glorie:


En de achterkant....


Je vind het patroon van deze Persian Dreams op Ravelry, (engels). Het patroon bestaat uit 6 verschillende hexagons. Je kunt nu ook een extra aanvulling kopen voor een klein extra bedrag als je het basispatroon hebt gekocht, je vindt de link hier. Je krijgt dan nog eens 17 (!) andere patronen erbij.

Mocht je - naast de Fair Isle sampler van Wieke - nog een andere uitdaging nodig hebben, dan kun je hier misschien wel wat mee :-)Ik wou dat ik nog eens tijd kon vinden voor zo'n mooi project! Tot die tijd hou ik het maar even bij mijn eigen Pers :-)


eeh, niet helemaal een recente foto, want hier was ik nog roodharig...

16 opmerkingen:

 1. Geweldig patroon hè! ! Had m ook al opgeslagen en in dat blauw/wit is ie ook echt supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar zo schoon zeg , ik zit hier ook effe met mijn mond open hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb gewoon een hele tijd vol bewondering zitten kijken naar de foto van de deken in zijn geheel!! Wat een beauty!!! Al een paar jaar staat dit patroon bij mijn favorieten, maar het blijft voorlopig bij kijken denk ik :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt prachtig, ik zit hier gewoon te kwijlen.
  Dit blijft voor mij voorlopig bij kijken en nog eens kijken.

  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig breiwerk, hier droomt toch elke breister van zou je denken. Hele mooie foto van jullie beiden hoor, het geluk straalt er vanaf!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een moed om aan zo'n project te beginnen Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto van jullie samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw zeg, dat is mooi! Het ziet er heel ingewikkeld uit. Grappig dat jij het nog maar even bij je eigen pers houdt, hihi. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig maar WAT een werk! Jouw eigen Pers mag er ook zijn, leuke foto van julllie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is zo mooi ,ga ik zeker kopen dit patroon ,ben ook gek op de mooie tegels ,
  Heb zelf moorse tegels in mijn keuken heeft er veel van weg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het echt een kunstwerk, prachtig.Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een plaatje, wat een werk. Daarvoor moet je een bedreven breister zijn en over veel geduld, tijd en doorzettingsvermogen beschikken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Houd het eerst maar bij je eigen Pers, die is ook lekker warm en zacht..;-)) En dat prachtige patroon... dat komt nog wel een keertje! Ik ga het in elk geval opslaan, want het is wel supersuperprachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een plaatje is het en die kleuren zijn geweldig. Wat een werk zeg, respect! Hartelijke groeten El

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...