Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 20 augustus 2015

Simpel

Zo - dit is wat je noemt een frisse start! Na de verschillende uitzendingen bij Omroep Zeeland heb ik wel héél veel reacties gekregen en gaat iedereen weer heerlijk aan de brei en/of haak! Heerlijk om bloglezers te ontmoeten en ik raak ook niet moe om het verhaal van de Zeeuwse Deken te vertellen (moet je wel mijn rare stress-kuchje op de koop toe nemen ...)

Regelmatig hoor ik van klanten "dat kán ik niet, hoor" maar vaak wordt er bedoeld "dat heb ik nog nooit gedaan"(wie voor het eerst een kabeltje breit denkt later "is dít alles??"). En waarom zou je met iets moeilijks starten als het ook eenvoudig kan? Stapje voor stapje kom je ook vooruit!

plad4

Onder het motto "mooi is niet altijd moeilijk" valt beslist ook dit dekentje! Wat een leuk idee!
De basis is een dekentje van stokjes. Maakt niet uit wat voor garen, haak in elk geval niet te vast.

4

Als je klaar bent rijg je strengen van gehaakte lossen door de stokjes en je krijgt een superleuk effect.
Ik vond dit leuke dekentje op een Zweeds blog, waar je nog veel meer foto's vindt. Je kan er een vertaler opzetten, maar dan krijg je héle, héle kromme zinnen :-) En de plaatjes zijn overduidelijk!

Het zelfde idee vond ik ooit bij een gehaakte poef - hier kun je teruglezen. En jawel hoor, ook toe schreef ik al "mooi is niet altijd moeilijk"! 


7 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Vond het ook errug leuk het interview met je op radio Zeeland te beluisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi dekentje zeg. Lijkt me ook heel leuk om te doen.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk idee. Ik vraag me alleen af hoe je de draadjes weg werkt. Gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meehaken in de rand bijvoorbeeld of wegstoppen in het kleurtje dat je net hebt geregen :-)

   Verwijderen
 4. Leuk dekentje. Makkelijk, maar wel wat werk om al de lossen kettingen in te rijgen.

  Groetjes
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie dekentje, 1e reactie oh moeilijk, maar verder lezend is het dus een makkie. Wie weet ga ik het ooit eens haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig dekentje, mooi door zijn eenvoud!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...