Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 25 augustus 2015

Kantsteek

Vorige week vertelde ik bij Omroep Zeeland nogmaals over de Zeeuwse Deken, en hoewel ik dacht dat dit project al wel een beetje over zijn hoogtepunt heen was, krijg ik in de winkel nog steeds enthousiaste beginners. Superleuk natuurlijk!
Maar ik krijg daarbij ook vaak vragen over het breien van de blokken, het lezen van de patronen, en over het wel-of-niet-breien van de kantsteek en hoe je dat mooi kan doen. Na wat speurwerk blijk ik daarover ook nog niet over te hebben geblogd,  dus bij deze.... op verzoek!

Kantsteek 1 - kettingsteek

Een prachtig overzichtje van verschillende kantsteken vind je bijv. op Stricka.nl
Met verschillende foto´s van diverse kantsteken.
Handig! ;-)

Ook bij Garnstudio vind je ook een filmpje, ook hier en hier. Bedenk wel altijd dat breiwerk allen gebreid in tricotsteek altijd gaat krullen. Ook met een mooie kantsteek...

Soms is dat helemaal niet erg - ik blogde eens over deze sjaal:

 New Item, The Black/Red/Grey SSScarf (the SSSnake SSSleeping Bag), OOAK, Ready to Ship

En bij dit balletje is ook handig gebruik gemaakt van het krullen!6 opmerkingen:

 1. Wat een handige links, dank je wel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige links, dank je wel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja datis el jammer maar je kan er dus ook dankbaar gebruik vna maken. Wat een leuke krulsjaal is dat...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sjaal gebreid in trcosteek. Krult hartstikke. Krijg ik dit glad door rondom te haken? En wat werkt dan het bestw een vaste haaksteek? Of een halve vaste, of ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, dat gaat echt niet helpen hoor! Gewoon maar accepteren of uithalen...

   Verwijderen
  2. dat is wel teleurstellend, maar zeer helder. Bedankt!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...