Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 9 januari 2015

Wind en regen

Gisteren kwamen de kinderen tot op hun hemden nat van de regen thuis en vandaag buldert de wind rond het huis, het giert om de kerktoren, alles klappert en er vliegt van alles door de tuin. Meestal vind ik dat best gezellig, maar nu gaat het wel heel erg tekeer! Eerder Herfst dan Winter, maar je weet het in Nederland toch nooit met het weer.

Dus maar iets liefs opgezocht dat met het weer heeft te maken (want als ik over het Wereld-gebeuren zou moeten bloggen dan weet ik niet uit mijn woorden te komen). Soms lijkt het handwerken te onbenullig om over te schrijven, maar ik hoop maar dat de kleine dingen het leven draaglijker maken en dat een vriendelijk woord het verschil kan zijn.


Ans maakte voor haar kleinzoon deze schattige mobile. Na regen komt zonneschijn, met de regenboog als teken van hoop!
Gemaakt van Catania, maar van acryl kan natuurlijk ook. Je kunt het patroon gratis vinden op Ravelry (Engels) of hier in het Nederlands.


8 opmerkingen:

  1. wat schattig...word je toch weer blij van...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verwoord. De wereld kunnen wij niet een, twee, drie veranderen. Dus is het goed dat we die kleine dingen hebben en vooral dat vriendelijk woord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten we inderdaad maar proberen om van de kleine dingen te blijven genieten.
    Leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dat is wel heel schattig hoor... Er komt nog een kleintje in de familie (Ben zijn kant) dus misschien wel leuk om te maken als kraamcadeau...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi gezegd en helemaal waar. Fijn weekend. Groeten Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heel erg mooi en inderdaad iedereen kan nu iets van vriendelijkheid gebruiken.
    het is echt een hele lieve mooie mobile, ik denk dat ik er een paar kleine belletjes
    aan ga maken .heel erg bedankt

    BeantwoordenVerwijderen