Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************dinsdag 27 januari 2015

Voorpret

Al weken zitten we ons te verkneukelen van plezier. We tellen af, we bedenken wat we willen zien, bekijken websites van standhouders .... over enkele weken is er weer Handwerkbeurs!


Dat wordt op zaterdag 14 februari weer heel vroeg uit de veren, want de treinreis duurt zo'n 3½ uur (als er niets tegenzit). Daar zien we helemaal niet tegenop, want we kleppen en handwerken, hebben lol! Voor wie er nog nooit is geweest: nog nooit zag je zoveel handwerk bij elkaar. Stands vol met de mooiste garens, nieuwe en oude technieken, quiltstoffen, wol, fournituren, borduurspullen en nog veel, veel meer.

De beursvloer wordt overspoeld met duizenden vrouwen (en een enkele man) die dezelfde interesses hebben. Je moet dan ook wel een beetje tegen drukte kunnen! :-)
Er zijn demonstraties, een tentoonstelling van mangeldoeken, heel veel grote en kleine workshops. Zelf schuif ik aan bij Anke Grevers, voor het maken van een kralentasje, maar je kunt ook terecht voor Fair Isle bij Wieke van Keulen, tapestry haken, mochilla haken, breien, en nog veel meer technieken. Bij de meeste worshops moet je van te voren aanmelden, kijk hier voor alle workshops.


Er wordt me wel eens gevraagd of ik ook een stand wil op de beurs - ik heb er zeker over nagedacht - maar het is logistiek voor mij nog even onuitvoerbaar. Zwolle - Arnemuiden rij ik niet even aan, een week van huis en haard is een behoorlijk geregel en ik heb geen idee wat het me oplevert. Dus.... ga ik heerlijk als bezoeker! We hebben nog 2½ week voorpret! Je kunt alles over de handwerkbeurs vinden op de website.

  

 

Eeh, dit uitstapje gaat er ook voor zorgen dat de winkel op zaterdag 14 februari een dag gesloten is!


11 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet, ik wil je er op wijzen dat je datum dat de winkel gesloten is ivm je bezoek aan de handwerkbeurs niet klopt. Dit moet natuurlijk 14februari zijn ipv 14 maart. Ik hoop dat ik je misschien die dag daar zal ontmoeten. Veel plezier met de voorpret en voor vandaag nog een fijne dag. Groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verbeterd! Ach, als je snel-snel wat wilt schrijven, dan gaat er wel eens wat mis :-)

   Verwijderen
 2. Ja, lijkt me ook heerlijk om heen te gaan! Maar idd wel ver weg, en precies met carnaval! Hm, gaat weer niet lukken dit jaar denk ik.
  Voor jullie heel veel plezier!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik ook graag willen maar ook voor mij veel te ver zuid.l.

   Verwijderen
 3. Leukleukleuk, maar uit zelfbescherming (en vooral voor mijn portemonnee) ga ik er maar niet heen denk ik... Het is hier bij mij om de hoek, zou zelfs lopend kunnen als ik zou willen. Maar mijn kast ligt nog vol met bolletjes garen die toch eens op moeten en de verleiding is al zo groot als ik nieuwe kleurtjes bij een W of Z (of lidl of wat dan ook) zie liggen... :) Heel veel plezier in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke voorpret! Ik ga ook, maar niet op zaterdag..... iets minder druk hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja. geweldig he, die handwerkbeurs. Ik ben uitgenodigd om ook mee te gaan, er was nog een plekje over in de auto. Gelukkig kon ik vrij krijgen, dus ik ga graag mee.... 2 jaar geleden was ik er voor het eerst, samen met dochter van toen 11 met de trein. Dat was erg gezellig, de tijd vloog inderdaad om als je samen kletst en reist.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel plezier. Helaas is het uitverkocht. Maar ik wens jullie en alle andere creatievelingen een geweldige dag toe.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog volop kaarten te verkrijgen hoor, ik heb ze zojuist via internet besteld!
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 7. Amber, het is niet uitverkocht, hoor, een beurs is nooit uitverkocht. Alleen vol voor standhouders, misschien bedoel je dat? Volop kaarten aan de kassa en voorverkoop, iedereen die wil komen jan naar binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeanet, ik hoop je zaterdag in Zwolle weer te zien. Herkenbaar aan je rugzak. Ik zit te kantklossen op het kantplein, bij binnenkomst meteen links.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...