Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 31 januari 2015

Venetië

Nu de kinderen groter worden fantaseren we er lustig op los waar we ooit nog eens naar toe willen reizen. Fantasie laat zich niet hinderen door een kleine beurs, dus maken we plannen voor reizen naar Down Under, Lake District, Nieuw Zeeland (want daar werd Lord of the Rings opgenomen), Rome, Schotland of op safari. We zijn niet zo kieskeurig, haha!

Sinds ik als tiener op schoolreis ging naar Florence staan een aantal Italiaanse steden ook nog op mijn lijstje. Fantaseren mag, he? Zo willen we best nog een keer naar Venetië. H'm met een gondel door de grachten en kanalen, cultuur snuiven..... Maar het zal er voorlopig niet van komen - dus kunnen we Venetië misschien breien:


Gebaseerd op de kleurrijke carnavalsmaskers van Venetië. Wat een kleurenpracht! Het patroon vond ik weer op Ravelry, waar je het kunt kopen (Engels). 


Wat bijzonder is deze sjaal. De basistechniek is verkorte rijen breien, d.w.z. je naald niet tot het einde afbreien, maar voortijdig je werk draaien om vorm in je werk te krijgen. Om gaatjes in je breisel te voorkomen maak je gebruik van de "Wrap and Turn"-methode, die wordt bijv. hier uitgelegd.

Venetie Carnaval Masker

Gebruik bijv. sokkenwol dat in heel veel kleuren is te verkrijgen. En als je de smaak te pakken krijgt verzier je de onderdelen ook nog extra:


Foto's en patroon: Svetlana Gordon op Ravelry.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig hè Jeanet! Hij staat al een poosje op mijn te doen lijstje.
  Niet om te breien natuurlijk maar om te kijken of er ook een haakversie van gemaakt kan worden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als jij vind ik het geweldig, maar heb ik liever een haakvariant. Gelukkig vol ik jouw blog. Dan zie ik vast een keer jouw gehaakte versie langskomen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Waw zeg ! Deze is écht écht heel erg mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Zo leuk om te horen waat mensen hun inspiratie vandaan halen. Helaas brei ik op dit moment niet, maar als je eens een haakversie ontdekt, dan hoor ik het graag.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...