Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 8 januari 2015

Kanten sjaal

Wil je eens een mooi kanten sjaaltje maken? Dan is dit een prachtig patroon!


Het leuke van deze kanten sjaal is dat het gecombineerd is met een gevlochten kabel. Het patroon is van Sascha en je kunt het patroon uiteraard helemaal aan je wensen aanpassen. Kies voor een kanten sjaal altijd voor een vrij grote naald ten opzichte van het garen (nld 5 voor garen dat je normaal op 3-3½ zou breien). Na het opspannen komt het gaatjes patroon dan prachtig uit!


Voor deze sjaal (130 x 25) is ca. 310 meter gebruikt, dit is niet zo'n lange sjaal. Je kunt 'm met 1 of 2 extra bolletjes lekker groot (of breder) maken.
Geschikt zijn o.a. merino, sokkengaren, filigran, stone washed of Miami/Softfun. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Het Nederlandse patroon is verkrijgbaar via Ravelry of Etsy, of bij ons in de winkel bij aankoop van garen.


Vandaag waren wij lekker bezig met het maken van de pakketten voor de Zeeuwse deken, van het een kwam het ander, en zo stond opeens het hele atelier op zijn kop!


Gelukkig kwam op dat moment Ilse binnen die weer orde bracht in de chaos!
(want er kwamen weer zulke leuke wolletjes binnen die een plekje nodig hebben)
Wat heb ik toch een geweldige mensen om me heen :-)En toen las ik ook nog het leuke, lieve verslag van Moois van M(i)e na haar bezoekje aan onze winkel. *BLOOS* !

9 opmerkingen:

 1. Je krijgt wat je verdiend. Geniet er maar van

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi kanten breisel, ik heb het patroon al eens een keer in een sjaal verwerkt maar dan zonder de kabelsteken...
  En wat heerlijk toch dat je zulke lieve helpende handen om je heen hebt...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wist je dat dat kleuren-verloop-garen vroeger ook al bestond? Op de laatste foto zie ik iemand met een heleboel van die kleurige bollen. Mede door jouw geblog is dat garen weer populair geworden. Ik kocht een gebreid tasje op de antiekmarkt met precies dezelfde verloop-kleuren als wat jij vaak hebt laten zien. Het antieke tasje staat vandaag op m'n blog en de overeenkomsten met onze tijd zijn opmerkelijk. Toen ik het tasje kocht, verheugde ik me er al op om het een keer aan jou (en anderen) te laten zien. Je vindt het op tweedehandswerk.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige sjaal! Ga ik zeker een keer maken (wanneer??).En idd heel erg fijn om zulke lieve mensen om je heen te hebben!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your lace shawl is very pretty! I really like it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank you so much for showing this beautiful scarf. I must look into that on Ravelry.
  Have a nice evening.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een leuk sjaaltje voor het voorjaar.
  Goed dat je zoveel fijne mensen om je heen hebt en je op de momenten dat je het even nodig hebt uit de brand helpen.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige kanten sjaal, hier ga ik het patroon van aanschaffen!
  Nog veel succes met de wolletjes en al de rest, je zit tot over je oren in het werk, spijtig dat je zo ver woont of ik kwam een handje toesteken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...