donderdag 15 januari 2015

Van Start!

Jaaa! Het is begonnen!

Vandaag ontvingen alle deelnemers van de Zeeuwse Meebrei Deken het eerste patroon. Ik denk dat sommigen al met de breipennen in de aanslag klaarzaten, want we kregen direct al een heleboel reacties terug :-)


Hoe bijzonder is het om met zo'n 700 anderen te breien aan een deken? Met patronen waar vrouwen meer dan 100 jaar geleden ook voor hebben gekozen, onlosmakelijk verbonden aan een visserij-gemeenschap uit Zeeland? En met deelnemers uit alle hoeken van de aarde, want de deken wordt gebreid in Nederland en België, maar ook in Canada, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Zweden, en wie weet waar nog meer...
Zouden al die verre deelnemers oma's in Zeeland hebben gehad met krulletjes of spiegeltjes in hun gesteven mutsje en ruisende rokken van Schortenbont?


Wat een Feestje!

Foto: HVA

Vanaf nu ontvangen alle deelnemers vanaf de 15e van de maand telkens weer 5 patronen, zodat je rond half mei alle patronen hebt om de deken af te maken.Zouden die vrouwen een beetje trots (hrôôs) op ons zijn geweest?  Vast!


Wil je nog meedoen? Dat kan natuurlijk nog steeds! Voor het patroon van de deken of om een standaard pakket te bestellen klik je door naar Tikkeltje Zeeuws. Op het blog van de Zeeuwse Visserstruien wordt je op de hoogte gehouden van al het wel en wee - ook natuurlijk van het boek dat nog gaat komen!

Wil je kleurtjes uitzoeken voor de deken en ter plekke wat combineren, bolletjes voelen en uitleg krijgen? Kom dan naar de winkel - er zijn weer nieuwe kleurtjes binnengekomen waaronder een paar hele mooie tweed-draadjes!
8 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanet,
  Ik heb ook de patroontjes ontvangen, ik ben heel benieuwd hoe het me gaat lukken allemaal... Heerlijke patroontjes zijn het overigens...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi de deken! Hij is de reden dat ik de breipennen weer heb opgepakt om nu écht te leren breien. De deken is denk ik nog te hoog gegrepen, maar het begin is er :-) http://www.jipbyjan.nl/na-inspanning-volgt-ontspanning-en-nog-een-hobby/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, voordat ik hier reageer heb ik je al een mailtje gestuurd. Je laat weer zulke mooie wolletjes zien, dat ik er hebberig van wordt ;-). De patronen zijn prachtig en de wol van het pakket voelt en breit heerlijk!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. yess de patroontjes ontvangen en door meerdere projecten is het breien en haken een heerlijke afwisseling wel een verslaving hoor al die cals maar super leuk
  bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat was ik blij verrast om het patroon in de mailbox te vinden gisteren! Vandaag wordt hij uitgeprint en kan ik achter wol gaan zoeken, misschien in het weekend? Zodra ik iets klaar heb, stuur ik foto's door of zal ze zeker op de blog plaatsen.
  Kan bijna niet wachten om te starten, mijn handen jeuken! Veel succes nog met de deken en het boek!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zat al met de pennen in de aanslag en heb gisterenavond meteen een blok opgezet. Ik begin wel met de tweede, ik heb nog nooit kabels gebreid, dus die laat ik nog even liggen, eerst een paar makkelijke...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ontvangen! nu nog aan de slag, blij dat mijn wiegje in Goes stond en in Tholen jeugd heb gehad.... Heerlijk straks me te warmen met mijn eigen Zeeuwse deken!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...