Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 5 januari 2015

Ringen

Deze sjaal is een idee van Marjo die vorig jaar een bezoek bracht aan onze winkel. Wat een gaaf idee is dit!



De ketting/sjaal bestaat uit gebreide ringen. Zet een aantal steken op met sokkennaaldjes zonder knop (je mag zelf weten hoeveel, de hoeveelheid bepaalt de doorsnee van je ring) en brei in het rond afwisselend een paar toeren recht, averecht en weer recht. Kant dan losjes weer af. Het breiwerk gaat krullen en dat moet ook :-) Je kunt ook hele kort rondbreinaaldjes gebruiken van 20 cm.


De volgende ring zet je op dóór de eerste ring heen , achteraf kan dit niet meer! 
(zie de onderste foto!)


Je kunt afwisselen met 1, 2 of meer ringen naast elkaar .



Hier is gebruid met Invicta Colour 958, de kleuren zitten vanzelf of de bol - geen gedoe met verschillende draadjes, de verschillende kleuren komen vanzelf.



Je kunt dit idee natuurlijk uitvoeren met elk garen dat je hebt, pas je naalddikte aan en het aantal steken en je maakt zo je unieke ringen-sjaal.

Je maakt je sjaal of kol zo lang als je maar wilt. Dank je wel Marjo, voor je leuke idee en de foto's!

12 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee. Dank je wel Marjo en dank je wel Jeanet voor het plaatsen :-)
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuk! Bedankt voor het delen van dit idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een ENIG en origineel idee!!! Dit ga ik meteen pinnen en zoals dat dan gaat, ik zit nu al te denken of ik er mooi garen voor heb ...... :-))).
    Lieve groet, nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk idee!
    Alleen wanneer moet ik al die leuke ideeen tocht uitvoeren?...
    Zucht...
    Groet, Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kunt ook eerst meerdere ringen breien en ze dan mbv een ring aan elkaar breien. Dit patroon komt uit een Japans breiboek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Loesje; ik ben intussen begonnen en wil het ook op die manier doen. Dan kun je de kleuren wat naar smaak verdelen.

      Verwijderen
    2. heel erg leuk, ik snap er alleen niet veel van hoe je dat breid (ik ben geen breister :-) ),
      Jeanet als ik een keer langs kom om wolletjes uit te zoeken, zou je het dan willen uitleggen? gr jacoline

      Verwijderen
  6. Erg leuk ideetje alweer! Maar de boots hieronder vind ik geweldig! Zeker tof om in je etalage te zetten of om wat oudere te pimpen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen