Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 18 oktober 2024

Pauze

Het was deze week een beetje stil op dit blog. Achter de schermen gebeurt er van alles, niet alles is "blog-waardig" en soms moet ik er ook even van bijkomen. Daarnaast is er altijd van alles te doen in en om huize Jaffari. Zo moesten de fuchsia's weer naar de winterberging. Dat is altijd een flinke klus. Het vele bukken en draaien gaat me niet meer zo goed af maar met z'n tweeën hebben we de klus weer geklaard. 

Ik zie er altijd een beetje tegenop om dat te doen maar als je eenmaal begint moet je verder en het afmaken! De tuin is nu dus weer erg kaal, over een half jaar brengen we het weer tot leven.

Ali vertrok ook nog naar de moestuin om de laatste oogst te halen en de tuin winterklaar te maken. Toen hij in zijn tuinschuurtje kwam vond hij er verdacht veel walnoten-schillen.....


H'm........ eerst alles maar eens leeggehaald en wat bleek? Een grote muizenfamilie had een flinke wintervoorraad aangelegd. Maar goed dat die moestuin wat op afstand ligt want het heeft daar vast gedonderd! Ze hadden hun buiken al behoorlijk vol gegeten maar er is gelukkig ook nog wat gered.


Het valt onder de categorie "klein leed" natuurlijk. We hopen volgend jaar op wat minder slakken, wat minder regen en wat minder onkruid 😂.

Ondertussen draait in de winkel ook alles door. Het leek deze week wel even zomer maar dat duurt niet oneindig, de winter gaat echt komen. Veel mensen halen een brei- of haakprojectje en soms laten ze zien waar ze mee bezig zijn. Ik kom de mooiste dingen tegen wat mijn wensenlijstje bepaald niet korter maakt. 


Deze kol bijvoorbeeld! Gebreid naar dit patroon. Met de LangYarns Orion geeft het een totaal ander - maar super vrolijk - effect! Met 2 bollen brei je deze kol/schouderwarmer en hou je nog genoeg over voor een paar polswarmers. Je kunt ook kiezen voor de CloudCloud Tweed of het nieuwe Magnolia.

Het liefst zou ik dit nu gelijk opzetten maar mijn andere projectje is nog niet klaar. Hebben jullie dat ook? Dat je hoofd al lang weer bij andere brei- en haakwerkjes zit terwijl je net over de helft bent met wat je onderhanden hebt? Pffttt.........


En dan nog dit! Wij gaan er een weekje tussenuit! Volgende week (herfstvakantie in het zuiden) zijn we nog open maar vanaf 27 oktober t/m dinsdag 5 november sluiten we een weekje. Heb je nog wat nodig, wacht dan niet te lang. Als ik nog wat bestellen moet, kan het volgende week nog binnenkomen, anders pas na 5 november.



Maar eerst dus nog een weekje open! Van harte welkom!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten