Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 9 oktober 2024

Favoriet

Voor de verkoop in de winkel zou het uiteraard aan te bevelen zijn dat ik elke dag in de winkel zou staan met een gebreide of gehaakte trui, een leuke kol, sjaal, liefst in laagjes over elkaar heen. Maar ja, dat kan mijn warmbloedige lijf natuurlijk helemaal niet aan dus áls ik al start met een vestje of sjaaltje, dan is dat meestal rond 10 uur al lang weer uit. Máár........ nu heb ik toch wel een favorietje! Deze heb ik toch echt regelmatig aan in de winkel.

Ik haakte dit hexagon-vest vorig jaar al. Geïnspireerd door een dergelijk vest van iemand op onze brei- en haakclub, maar inmiddels zie je ze overal wel. Het is een easy-peasy-patroon wat je echt voor álle garens kan gebruiken. Ik haakte deze van de LangYarns Orion en haaknaald nr. 8. Ik moest net een 4e bol aanspreken maar ik ben niet zo klein (= smal), dus ben je wat slanker, dan volstaan 3 bollen. De kleurtjes komen vanzelf uit de bol, de 2 panden worden zeker niet hetzelfde.


Het vest is lichtgewicht en toch warm, ideaal voor mijn dagelijkse "uitje van de dag" - even naar de post. Ik lijk er op de foto's nogal vaart in te hebben maar dat is schone schijn, ik had vandaag een bad-balance-day. Maar allez, er zijn ergere dingen.

Dat vestje is ook al regelmatig geannexeerd door dochterlief. Het is namelijk ook een heerlijk ding voor 's avonds op de bank, als je moe en kouwelijk wordt.


De collectie Orion vind je hier in de webshop maar je kunt zeker ook kiezen voor de Cloud of Cloud Tweed en ook het nieuwe draadje Magnolia is er heel geschikt voor! Bestel je minimaal 3 bollen, dan doe ik de beschrijving erbij.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten