Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 23 oktober 2024

Move!

Weet je dat ik vannacht over zomerbolletjes heb gedroomd? En ook over hoe ik het straks allemaal kwijt moet in die winkel 😂😂! Laten we het er op houden dat het bij de voorpret hoort. 

Deze week hebben de scholen in onze regio herfstvakantie. Dat betekent dat alles wat langzamer op gang komt. Da's voor mij niet verkeerd, zo kom ik langzaam op stoom. Vanmiddag vulde de winkel zich weer met creatievelingen, het is zo leuk om te zien dat klanten - die elkaar helemaal niet kennen - elkaar op weg helpen als ze even moeten wachten. Bekentenissen over UFO's en WIP's (UnFinished Objects & Works In Progress)worden gedeeld, evenals methodes om wolvoorraden op te slaan. Er was zo'n gezellige sfeer vanmiddag, er werd ook veel gelachen. Een beetje creatieve hobby verbindt!


Een klant nam haar hexagon-vest mee in zo'n mooie versie van Cloud Tweed, kleur 6. Geweldige kleuren zijn dit, ik vroeg me gelijk af waarom ik zelf zo'n "saaie" (veilige) kleur had gekozen..... 😂

Het liefst zou ik voorbeelden maken van alle kleuren maar dat kan uiteraard niet. Ik ben altijd blij als ik een foto mag maken van een andere kleur die een klant maakte. Het geeft natuurlijk veel beter weer wat een kleur doet dan een foto van een bol.

Gelukkig heb ik soms hulp bij het maken van voorbeelden voor de winkel. Ik schreef al eerder over de WoolAddicts Move 8-draads. Een heerlijk kleurrijk garen wat je kunt gebruiken voor truien, sjaals, polswarmers en uiteraard ook sokken, want er zit polyamide in voor de stevigheid en tegen slijtage. 
Omdat je van een bolletje niet altijd kunt zien hoe het breit, maakte Johanna voor de winkel een sok van kleur 01. Op een bol van 150 gram zit 300 meter dus je haalt een paar (heren-sokken) tot maat 44/45 uit een bol. 



Maar een muts kan uiteraard ook! En mocht je nu een restje gebruiken en wellicht niet genoeg hebben voor een muts, dan kun je dat ook prima combineren met 2 draadjes 4-draads wol. (overigens is 1 bol ruim voldoende voor een muts, hoor!)
Hier onder gebruikte Johanna een halve bol Move 8-draads en conbineerde dat in het boord met 2 draden grijze Jawoll. 

Hou je meer van felle kleurtjes? Dit is kleur 4!


En over restjes gesproken: onderstaande muts is geheel gebreid met restjes handgeverfd sokkengaren, dubbeldraads gebreid op naald 4. Je vindt alle kleurtjes van de Move 8-draads hier


Hieronder een basispatroon voor een heerlijke muts van Move 8-draads óf een dubbeldraads met "gewone sokkenwol". Je kunt daarbij eindeloos variëren met een ander boordpatroon, de lengte van de muts (langer wordt een zgn. beanie) of de hele muts in boordpatroon breien zodat-ie stevig op de bol blijft zitten bij windkracht 8!

Enne, een trui breien kan uiteraard ook met deze 8-ply!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten