Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 30 mei 2024

Pareltje

Vroeger (dan ga je oud worden, he? Als je het over "vroeger" gaat hebben 😂😂)....... had je de Ariadne, één breiboek per seizoen van een bepaald merk, een Hema breiboek waar je jaren mee deed, af en toe een patroon in de Margriet en dat was het wel zo'n beetje. Maar al die ideeën die nú op ons afkomen....... de keuze is reuze en soms is het kiezen moeilijk. Er zijn hypes die net zo snel komen als gaan maar sommige dingen zijn tijdloos! Zo zag ik dit práchtige dekentje van Purl Soho (een online wolwinkel uit de VS)
Foto en patroon: Purl Soho

Het patroon van deze deken is te vinden op de website van deze winkel. Ik had me voorgenomen om deze winkel ooit in mijn leven te bezoeken, maar helaas is deze fysieke winkel vorige jaar gesloten (niet dat ik nou zo vaak in New York ben, he 😂, maar dromen mag toch?). Dus deze wens gaat van mijn lijstje af. Purl Soho gaat wel online verder en op hun website vind je echt de mooiste patronen. Ze gebruiken dan ook hele luxe garens en dat zie je er echt aan af! 

Purl soho

Het gratis patroon is in het Engels en je moet echt wel opletten maar dan heb je ook wat! Je kunt de deken zo groot maken als je wilt maar uiteraard kun je dit patroon voor zoveel andere dingen gebruiken.


Ik voeg 'm toe aan mijn wensen lijstje. Die wordt maar niet korter, snap je dat nou?

Morgenochtend ben ik weer bij Job2, Ali neemt de honneurs waar en ik ben er weer aan het eind van de middag en uiteraard op zaterdag! 


2 opmerkingen: