Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 mei 2024

Easy-Peasy

Soms heb je garen wat zo leuk op-breit dat je er weinig aan toe hoeft te voegen. Zo'n draadje is LangYarns Artsy zeker! Bij het breien (of halen) krijg je vanzelf leuke strepen:



Je zag al eerder dit leuke vest (waarbij je ziet dat ook in een ajourmotief het garen prachtig uitkomt). Het patroon staat in de nieuwste Wooladdicts #12 Afhankelijk van de maat heb je dan 5 of 6 bollen nodig.

 

In die Wooladdicts vind je ook de beschrijving van het hexagon-vestje, je kunt dus ook prima haken met dit garen (5 bollen). Het haken van een hexagon-vest is echt niet moeilijk!


Maar het kan nóg simpeler!


In het superleuke boekje Lente Handwerk staat dit leuke shirt. Kijk wat kleuren doen! 😍
In feite is dit truitje niet meer dan 2 lappen. Het is echt een model voor beginnners of voor een projectje dat je zo aan de kant schuift. Afhankelijk van de maat heb je 3 -5 bollen nodig. In het boekje staat nog veel meer hele leuke zomer-modellen die stuk voor stuk niet moeilijk zijn. Aanrader!

En dit is helemaal Easy-peasy!


Weer een gevalletje rechte lappen, maar dan dwars gebreid. De strepen komen dan verticaal. Miriam en ik dragen hetzelfde truitje (4 bollen)


Het patroontje krijg je bij aankoop van het garen. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, dit breiwerkje leg je zo neer, je hoeft niet bij te houden waar je gebleven bent. soms best handig (voor warhoofden zoals ik....)


Je vindt dit garen hier in de webshop en uiteraard in onze winkel

Meer info: Artsy is gemaakt van 67% katoen en 33% acryl. Een bol is 100 gram en bevat ongeveer 270 meter. Breien op naald van 4 - 4,5 mm. Verkrijgbaar in 8 bijzondere kleuren!

 Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 20 st x 30 nld (Breinaald 4)

100 gram/ 270 meter

Trui maat 40 : ca 400 gram

Materiaal : 67% katoen, 33% acryl

wassen : fijnwas 30 graden






2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi garen! Ik ben dol op streepjes.
    Jullie truitjes zijn heel leuk!
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi garen hoor en prachtige kleuren,

    BeantwoordenVerwijderen