Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 13 juli 2023

Luchtig!

O, wat ben ik blij met dit koelere weer! Het is misschien maar voor even maar dat koele windje doet wonderen. Ik hou van luchtig 😉! Gisteren stond er in de moestuin echter geen luchtig windje maar een stevige bries. Terwijl we druk aan het oogsten waren kreeg ik opeens appjes van deez'en gene dat het programma Denkend aan Holland werd herhaald en we weer - in vol ornaat - op de Nederlandse televisie waren. Eh, we waren even bezig met andere dingen:


Ik moet zeggen dat een uurtje buiten in een koel windje voor mij echt even bijkomen is. Een moestuin is zóveel werk maar dat oogsten is de ultieme beloning. Alles komt natuurlijk wel tegelijk....





Nu het wat minder heet is, durf ik wel weer een mooi sokkenpatroon te delen. Dit patroon is niet voor beginners, wél supermooi:

Patroon en foto: Bodiam sokken Schachenmayr

Het gratis Nederlandse patroon is te downloaden bij Schachenmayr. Een nóg luchtiger sokje is deze:



Het ajourpatroon uit dit sokje is gebaseerd op een patroontje uit een oud avonddoekje Pieternella.
Het losse patroontje van deze sokjes is te koop via de webshop van onze stichting Zeeuwse Visserstruien maar koop of bestel je via onze webshop of winkel een bol sokkenwol, dan krijg je het patroon er gratis bij (geldig tot eind juli 2023).

En heb je gisteren de herhaling nog eens gezien van Denkend aan Holland en ga je nu eindelijk die trui breien? Je vindt alle pakketten in onze webshop. Je krijgt dat ook automatisch het e-book Een Trui met Slangen t.w.v. € 8,95 gratis toegezonden via WeTransfer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten