Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 28 juli 2023

Cloud Tweed

De wintercollectie is al een paar weken binnen en de bolletjes gaan al met regelmaat over de toonbank. De hete weken liggen al even achter de rug en volgende week lijkt het bijna herfst te worden. Je weet natuurlijk nooit wat er nog komt, maar ik durf nu best over een winterdraadje te bloggen, het moet tenslotte ook nog gebreid worden!

 
Dit is de Cloud Tweed, een zusje van het populaire draadje Cloud, maar dan iets "gebrushd" en zo geverfd dat er een tweed-spikkeltje in de breiwerk lijkt te zitten:  84% scheerwol (Merino extrafine), superwash / 10% polyamide / 6% alpaca (baby). Zo zacht als een wolkje en ook een lichtgewicht met 100 gram en 260 meter. In de winkel hangt een heerlijk vest van dit draadje en dochterlief zou 'm het liefst al meenemen. Helaas, ze moet echt wel even wachten - ze mag er wel mee op de foto 😁:


Wat is dit een superleuk draadje en het vest is warm, zacht en comfortabel. Je breit een vest als dit al van 4 bollen!



Maar er zijn nog veel meer modellen te breien, je vindt deze allemaal in de Punto 62, je kunt dit boekje ook hier bekijken! 



Het vest wat Miriam draagt is maatje S/M en verhip, dat pas ik ook nog wel 😂!



Je kunt de bollen terugvinden in de webshop waar je ook het patronenboekje vindt. En uiteraard in de winkel: morgen zijn we nog een dag open tot 16.00 uur en dan een weekje vakantie. De webshop blijft volgende week wel open maar alles gaat een tandje lager! Ook de mailbox zal ik wel eens checken maar verwacht geen snelle reactie, soms moet het knopje even uitstaan.

Tot morgen!







3 opmerkingen:

  1. Een fijn vakantie weekje gewenst! Al wordt het herfstig, maar dat past bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och wat een prachtig vest en leuke kleur.Een fijne vakantie gewenst en geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kijkt ook helemaal gelukkig met die stapel wol. Haha. Fijne vakantie hoor.

    BeantwoordenVerwijderen