Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 17 augustus 2021

Bloemig!

Tjonge, dit is toch even wennen - het lijkt vandaag wel herfst! Wat een treurnis met deze regen. De tuin begint wat herfstige trekjes te vertonen en da's toch best vroeg in half augustus.....




Zo langzamerhand komt er wat rood en geel bij. Ik weet dat we nog heel veel mooie dagen kunnen krijgen maar een beetje het gevoel "het begin van het einde van de zomer" is er wel. Als straks de vakanties weer voorbij zijn, het normale leven - voor zover mogelijk - weer op gang komt en de avonden beduidend korter worden blijft er veel minder tijd over voor spontane zomerse dingen. 

Mocht je je door het weer binnen moeten blijven, ik heb een heel vrolijk bloemig haak-motiefje gevonden. Voor een dekentje, een tas, kussen, onderzetters, sjaal of verzin maar wat!


Je kunt je favoriete garen gebruiken en prachtige combinaties maken. Het motiefje heet Flora Granny Square en komt van Lucy van Attic 24. De beschrijving is in het Engels maar er zitten zoveel stap voor stap foto's bij dat je er zo wel uitkomt (ik heb helaas nog geen diagram kunnen ontdekken).
Attic24 is zo'n leuk blog om te volgen, ik lees het al 10 jaar, denk ik!


Foto's en patroon: Attic 24



 Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00, van harte welkom!

5 opmerkingen:

  1. Wat een mooie bloem heeft deze granny. En zulke vrolijke kleuren. Dat vrolijkt de boel mooi op bij al deze regenbuien ;-)
    Ik volg haar blok ook. Ze maakt zulke mooie dingen.
    Fijne week verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie heeft zulke verdienstelijke groene vingers???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. eeeeh, ikke? Maar ik wou dat ik er meer tijd voor had. En dat ik er wat meer van kon genieten maar het weer werkt ook niet bepaald mee...

      Verwijderen
  3. Wat een mooie bloemenweelde in jullie tuin! Ook de granny's zijn erg lruk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toepasselijk granny bij al die vrolijke bloemen foto's.

    BeantwoordenVerwijderen