Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 14 februari 2023

Zeeuwse Kus(t)

Dochterlief gaat binnenkort voor langere tijd naar Italië voor studie. Kleintjes worden groot en vliegen uit... deze dag stond in het teken van nog wat noodzakelijke boodschappen doen en even wat zeelucht opsnuiven voorde lange reis begint. Ik had een paar pittige dagen bij job2 dus ik kon ook wel een beetje afleiding gebruiken. Wat een uitgelezen dag hiervoor!


De stralende zon die al behoorlijk kracht krijgt, vrijwel geen wind, een enkele wandelaar, een beetje diezig op zee, nog geen strandkotjes tegen de duinen en alleen het zachte gekabbel van de golven en het gekwetter van wat strandpleviertjes......... niets is mooier dan de Zeeuwse kust!

 

De eerste tekenen van het komende toeristenseizoen waren al een beetje zichtbaar, er werd druk getimmerd aan een aantal strandtenten, de eerste terrasstoelen werden uitgeladen. Vanaf eind van deze week komen de eerste carnavalsvluchtelingen deze kant weer op en gaat het weer drukker worden. Maar vandaag was het strand nog van ons 😉.


Met een zeewatertemperatuur van 5 graden vond ze dat ze wel kon pootje baden. Goed voor de bloeddoorstroming.... mij kreeg ze niet meer zo gek - tja,  50+ he?


Er stond zo weinig wind en de zon had al zoveel kracht dat we een eind wandelden zonder onze winterjas! Yes, de lente komt!

Omdat het vandaag ook Valentijnsdag is past deze prachtige sjaal prachtig bij deze blogpost:


Het is al weer 4 jaar geleden dat Anja deze prachtige sjaal "Zeeuwse Kus(t)", ontwierp met het Thoolse hartje in de hoofdrol. Helaas is deze lace merino niet meer te krijgen maar we hebben promi alternatieven in bijv. verschillende soorten sokkenwol, Alpaca Soxx of sokkenwol met zijde. Overigens kun je deze omslagdoek van verschillende garens breien, kies je voor een wat dikkere draad dan zal hij wat groter worden.


Het patroon krijg je gratis bij aankoop van garen in onze winkel. Wil je het patroon los bestellen? Dat kan hier.


Morgen is de winkel weer open van 9.00 -17.00 uur. Van harte welkom, er is weer van alles binnengekomen 😉.






5 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk om even mee te genieten, zeker nu ik zelf even geen kant op kan. Dank je wel Jeanet 😘 mooie shawl is het!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's en een prachtige shawl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk zo'n zonnige dag op het strand. Hopelijk gaat ze een leuke leerzame tijd tegemoet in Italië. Als ze maar niet aan een Italiaan blijft hangen hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk zo samen genieten op het strand!
    Voor je dochter een goede reis naar en verblijf in Italië gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat prachtige foto's.
    En super moois sjaal is het.

    BeantwoordenVerwijderen