Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 9 februari 2023

Voor de lente!

Vanochtend leek het toch heel wat, in de zon achter het glas... maar ja, februari is echt nog geen lente, vanmiddag werd het weer somber en kil. Maar het kriebelt al wel een beetje. Ik heb al wat winterbolletjes naar achteren geschoven en fleurige lentekleurtjes komen meer op de voorgrond. De toonbank ligt vol met nieuwe boekjes.

Patroon en foto's AtergCrochet via Etsy

Deze vrolijke sjaal roept ook heel hard "lente"! Het is een patroon van Greta Tulner op Etsy. Het patroon is in het Engels met gedetailleerde foto's. De vierkantjes haak je tijdens het haken gelijk aan elkaar. Deze sjaal is gehaakt van handgeverfde sokkenwolletjes in vrolijke kleurtjes. Voor een sjaal van 35 x 210 cm heb je ca. 300 gram nodig. Uiteraard kun je de sjaal ook van ander materiaal maken of het formaat veranderen. Het patroon koop je via Etsy

Morgen ben ik 's morgens nog in de winkel, 's middags neemt Ali het over als ik mijn late dienst draai. Uiteraard ben ik er zaterdag weer de hele dag!

2 opmerkingen:

  1. Mooie sjaal en dan die tulpen erbij. Laat het voorjaar maar komen. Hier word ik ook vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen