Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

woensdag 5 augustus 2015

Vakantie-modus

Ach, een beetje voorspelbaar was het wel....
Als je dacht dat ik sinds het weekend in vakantie-modus ben - nou vergeet het maar!
Ben ik weken, maanden hard aan het werk, fantaseer ik over wat meer vrije tijd, wat ik allemaal wil gaan doen, en dan ís het eindelijk zo ver en dan weet ik écht niet waar ik het zoeken moet. Wat een stresskip!
De morgens zijn voorlopig nog heel druk, héél veel bezoekers voor de winkel, nieuwe wintergarens druppelen al binnen die een plekje moeten krijgen, en er staan ook nog best wat afspraken in het medisch circuit voor deez' en gene.

Maar natuurlijk proberen we ook tijd te maken voor elkaar (alhoewel dat best lastig is met al die verschillende agenda's)


Heerlijk samen eten, terwijl we ook getuige zijn van het inhalen van de tarwe-oogst.
(Hátsjoe!)


Daarna nog even struinen over de stoppels...


Maandag was een échte vrije dag, Dochterlief liet de kersenpluk een dag voor wat het was, en we wilden een dagje naar Den Haag. Het was best warm (tja, 't is zomer), maar we genoten van een dagje samen weg. Maar.......... we weten het beiden zeker - we zijn niet van de stad. We zijn niet van de massa, van de grootte, van de trams (geef maar een combine die de tarwe dorst). We ontdekten dat Middelburg-om-de-hoek écht niet onderdoet als winkelstad. En we zijn meer van de platte horizon waar je een bui ziet aankomen, waar je voelt waar de wind vandaan komt (en of je mee- of tegenwind hebt), waar je vaak "hoi" roept als je winkelt omdat je een bekende tegenkomt, en waar je op een stationnetje je afvraagt waarom er gestopt wordt want je staat in de middle of nowhere. Maar waar je wél kan zien of de peren groeien (ooit wel eens de trein gepakt naar Zeeland? Dóen!), dat de boeren dorsen, of er water op het land staat of niet.... we zijn van de rechte dijken met lange populierenrijen erop, van hoog- en laag water. van de paalhoofden en de duinen. Provinciaaltjes.......Vandaag kreeg ik een geweldig leuke verrassing! De postbode bezorgde me een pakje met deze lieve Tabby-kat. Ik kreeg 'm "zomaar" toegestuurd van Hannie Croonen van Tintangel.nl. Is het geen lieverd? (Beiden, natuurlijk - zowel Hannie als het Katje!:-) )


Helemaal leuk: hij kreeg een Arnemuidse visserstrui!!! Hoe leuk is dat?
Gemaakt van Rowan Fine Tweed.


Deze lieve kat voelt zich al helemaal thuis nu hij op de bolletjes Rowan Fine Tweed mag passen!


Ik ben er zo blij mee!

Hannie is ontzettend creatief, je moet beslist eens op haar website of haar blog. Want naast breien kan ze nl. ook toveren met vilt!

Wil je deze knuffel ook maken? Het Engelse patroon komt van Little Cotton Rabbits. Je kunt dit patroontje maar ook vele anderen bestellen via Ravelry of Etsy. ze zijn helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar met een vertaallijst van engelse brei-begrippen is het prima te doen!


En nu is de week al op de helft. Gelukkig heb ik nog 1½ week tijd om te wennen aan wat meer vrije tijd in de middag. Tegen het einde zal het vast wel lukken!

tarwe
12 opmerkingen:

 1. Geniet van je vrije tijd en een hoop mooi weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke verrassing!
  Enne, tijdens onze vakantie hebben we verschillende keren genoten in het prachtige Middelburg: het Zeeuws museum, de stad zelf met de prachtige monumentale panden en een keertje met de rondvaartboot door de grachten. Inderdaad: kan zich goed meten met de grote steden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende week weer met de trein naar Middelburg! Helaas op bezoek voor een dagje, dus geen tripje Arnemuiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. THUIS is ook fijn blij dat je dat zegt, je eigen bed geen gedoe,alles even iets minder is ook gewoon fijn,geniet van het samen zijn HEERLIJK

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief en leuk cadeau heb je gekregen!!
  Ik ben het helemaal met je eens als het over stad en platteland gaat. En als ik eens ga shoppen in een grote stad kan ik soms geen keus maken; er is te veel :-)!! Maar voor een bezoek is het wel prachtig !!
  Liefs, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, wat je vertelt over het platte land en de stad, ik kan het me helemaal voorstellen. En wat een leuk beertje is dat. Geniet lekker verder van je vakantie. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik woon heel strategisch, 35 km van R'dam, A'dam en Den Haag. Allemaal heel gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. en waar gaan we regelmatig gezellig een dagje naar toe: Middelburg of Zutphen, relaxed met de trein.
  Overigens hoop ik dat je toch snel wat rust kunt vinden. Fijn natuurlijk dat het druk is in de winkel, maar je hebt zo'n drukke tijd met buitenwinkelse projecten gehad, dat even naar lichaam en geest luisteren heel nuttig kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geniet lekker van de vakantie. EN heerlijk toch als je ontdekt dat je op de juiste plek zit. De stad is best eens leuk, maar geef mij maar onze vestingstad die niet supergroot is en waar ik heerlijk aan de rand woon, vlakbij de polder en in de verte de schepen op de rivier kan horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig cadeautje. Heet is dat ik meer van het haken ben, anders ging ik er meteen ook een maken.
  Als bezig bijtje is echt rust nemen altijd moeilijk. Ik hoop dat het de komende 1 1/2 week beter lukt, want daarmee bouw je lekker energie op voor de drukke werkdagen.

  Geniet lekker van de vakantie, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat weer een heerlijk stukje heb je geschreven, wij genieten ervan.
  Het is heel erg moeilijk om in je drukke leven een rustpunt te vinden.
  Vroeger heb ik eens van een vakman gehoord, je kunt je leven niet veranderen.
  JE BENT HET.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Idd Middelburg is veel gezelliger winkelen dan Den Haag, dan kunnen jullie nog beter naar een stad als Den Bosch gaan. Maar ook daar is het druk. Trouwens in de zomer is het dat ook in Middelburg. Op terugweg van Arnemuiden naar Bergen op zoom veel tractoren gezien die balen stro/hooi uitpoepten :-) Ik snap jullie wel hoor. Gewoon lekker blijven waar jullie zitten met Middelburg om de hoek prima daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je zal eerst wat moeten ontstressen Jeanet, maar het zal je wel lukken om van je vrije namiddagen te genieten en ze in te vullen met leuke dingen. Ook ik ben een meisje van het platteland en heb na een dagje of een half dagje stad er meestal al meer dan genoeg van. Ik snap je volkomen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...