Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 30 augustus 2023

Bordeaux!

Zoooo, wat een dag! Schreef ik gisteren nog dat de schoolvakanties net voorbij waren, in de winkel was daar bepaald niet veel van te merken. In de vroege uurtjes was het nog vrij rustig maar na de koffie was het een drukte van belang. Het was ietwat - standaard - chaotisch.... Terwijl de winkel zich vulde met klanten van ver en dichtbij, stond ook de telefoon niet stil.  Ondertussen bliepte ook mijn mobieltje voortdurend. Sinds ik 2 hoortoestellen heb, komt het geluid daarvan rechtstreeks in mijn oor. Heel fijn, ik versta het beter maar het is ook lastiger te negeren. Kindlief reist vandaag (met haar Schotse vriend die ze in Italie heeft leren kennen) vanuit Bordeaux - Frankrijk (bij ons kan het nooit simpel) weer naar het noorden. Via Brussel Charleroi leek haar handig, papa rijdt wel.... Papa belde tussendoor ook nog wel even dat hij al vaststond op de ring van Antwerpen en terwijl ik kabeltjes aan het uitleggen was, patroontjes printte, bestellingen opnam en pakketten verstuurde. Het zal je niet verbazen dat de kleur van mijn hoofd een nieuwe dimensie gaf aan de kleur Bordeaux...


Gelukkig vonden de meeste klanten het wachten niet zo erg. Ali kwam na omzwervingen (de Belgische bewegwijzering is voor ons Hollanders soms wat raadselachtig) toch aan op het goede vliegveld en in de tussentijd werden goede tips tussen klanten uitgewisseld. 


Inmiddels staat de pastaschotel in de oven. Ik ben haast toe aan een andere Bordeaux maar laat ik dat maar niet doen. Na één glas krijg ik al blosjes en dat lijkt me nu geen goed idee 😂😂.

Morgen zijn we weer fris en fruitig - open van 9.00 - 17.00 uur. Vrijdag heb ik een vroege dienst, dan ben ik na half 4 nog even present!5 opmerkingen:

 1. Het is niet makkelijk om bij het vliegveld Charleroi ook nog het juiste 'pad' te vinden om iemand weg te brengen of op te halen. Het is maar een klein vliegveld daar. Zaventem is een groot vliegveld en daarom ook veel overzichtelijker. Ja, en dan de ring va Antwerpen pffffft. Daar ben je veel tijd kwijt, zeker als je richting Brussel moet. Gelukkig is alles weer gelukt. Trouwens het Noorden heeft nog schoolvakantie deze week en de Belgen gaan ook pas vrijdag weer naar school. Succes de komende dagen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij waren getuige van de "chaos" en weet je? het was top!! (Al kan ik me voorstellen dat het voor jezelf wat lastig is soms) Het is zo een gezellige winkel, druk, maar warm! Klanten praten met elkaar, want we hebben bijna allemaal dezelfde hobby.
  Het blijft een feest om door je winkel te struinen, praatjes maken met andere klanten, fijn advies en goede raad. In zo een walhalla van mooie garens is het helemaal geen ramp als men wat langer moet wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, dank je wel! Dat is wel het leukste wat er is, die behulpzaamheid van iedereen en die spontane ontmoetingen!

   Verwijderen
 3. Het was inderdaad weer gezellig vanmiddag 😁 en ik denk dat je Pien ook nog wel eens terug ziet 🤣🤭

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben zó benieuwd naar haar project! Ik zag haar creatieve brein al draaien!

   Verwijderen