Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 12 juli 2022

Stoofvlees

Mijn dagen zijn vol, zelfs het bloggen schiet er een beetje bij in de laatste dagen. Het is niet anders, het is te warm om me er echt druk over te maken. Ik ben niet geschikt voor dit weer. De combinatie met de overgang (en het van nature toch al nooit koud hebben) maken de zomer even niet meer mijn favoriete jaargetijde. De bewoners van het verpleeghuis attenderen mij voortdurend op mijn rode-kool-hoofd met zweet druppeltjes in alle hoeken en gaten: "zuster, heb je het warm?" om vervolgens te vragen of de deur dicht mag en of ik een vestje wil halen. Zou ik dat ook gaan doen bij 90+? Ik kan het me niet voorstellen...

De berichten over pluimen en het al-dan-niet-bereiken van de 40 graden maken dat ik me nu al stoofvlees voel. Ik zoek de koelste weer-pagina op en hou me daar maar aan vast. En alles gaat voorbij, ook hitte!

Om toch de zomer te vieren kookte ik vandaag lekker kersenjam:In de kersenboom zit een niet-bestrijdbaar beestje dat graag gaatjes prikt in elke kers en er het liefst zijn nageslacht in grootbrengt. Bij het verwerken en eten is het dus toch even goed kijken. De keuken kreeg er een mooi paars spetterpatroon van. Ook verven, maar dan anders...
De enkele larve die ik dan gemist hebt is vakkundig meegekookt in de jam 😁😂....... lang leve de moestuin!

De rest van de week lijkt best draaglijk te worden (afgezien van het restje administratie, dan), morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 - 17.00 uur. Ik ga gewoon rustig verder met de wintercollectie die een plekje moet krijgen, want één ding is zeker: alles gaat voorbij! Ook - dreigende - hiite!

Dus ik durf best dit superleuke patroon van een wintermuts met jullie te delen, ik vond het net op Ravelry. Ooit wordt het weer winter.......

Patroon en foto: Corrina Banachovicz. Ravelry


Een must-have voor Tolkien-fans. Je kunt het patroon gratis downloaden via Ravelry


4 opmerkingen:

 1. Het is heerlijk weer, maar met een temperatuur van rond de 21 graden is het beter uit te houden, zeker als je moet werken. en dan ben jij ook al volop met de wintercollectie bezig. Dan krijg je extra zin in koel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook geen hittefan. En als ik het had geweten ... Ik zit in Parijs sinds gisteren en het wordt hier nog warmer dan thuis. Help!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik word een van die 80+ die het nooooooit koud zullen hebben en altijd, ook in de winter, maximaal 2 laagjes zullen dragen. Opvliegers heb ik nooit gehad, alleen hitte aanvallen, sterkte met je werk in het verpleeghuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wij Noordelingen in Europa zijn hier niet voor gemaakt. Tot 25° is het nog te doen maar zodra het daarboven gaat is het goed mis. Maar idd alles gaat voorbij. Het wordt maar een paar dagen zo extreem warm. Ben ik blij dat ik niet in Zuid-Frankrijk - Spanje of Portugal zit pffft. Straks binnen en ramen en deuren dicht. Sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen