Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 4 januari 2024

Vooruitgang!

De bende die ik van de week beschreef kwam uiteraard niet van het tellen/inventariseren. Dat was appeltje-eitje in vergelijking met de klus die we nu klaren (niks geen vrije dagen 😂). Gisteren verzuchtte ik wel eens "waar zijn we aan begonnen", maar vandaag zie ik weer heel veel lichtpuntjes.


Na enkele weken broeden hakten we nu de knoop door: de wand die ons bedrijfspand verdeelt in de winkel en Ali's atelier wordt verzet. Ali krijgt minder ruimte en ik meer. Dat is de theorie. De praktijk is natuurlijk dat er eerst héél veel verzet moet worden voor het wandje naar achteren kan en uiteraard kom je tijdens het werk weer van alles tegen, van het een komt het ander...



Gelukkig hebben we veel hulp. Terwijl gisteren er gehakt en gezaagd werd, deed ik dat andere leuke karweitje (administratie) en kwam ik alleen te voorschijn voor een advies of een vraag. Vandaag stond alles stevig en konden we beginnen met op- en inruimen.



Ik word er echt helemaal blij van. Die overvolle winkel is nog steeds vol (over enkele weken komt de zomercollectie 😍), maar alles heeft wel meer ruimte. De wol komt meer tot zijn recht, evenals alle modellen en voorbeelden. Sommige dingen hebben dan ook het veld moeten ruimen. (dáááág, lintjes en kantjes) en binnenkort komen veel aanbiedingspakketten in de webshop. Tijd voor nieuwe draadjes!


Deze jongeman mag dan over een paar maanden 70 worden, deze dagen is zijn energie tomeloos! Maar het gaat écht wat worden......., volgende week komen jullie maar eens kijken.



In de drukte vergeet ik uiteraard ook nog wel eens wat 😁. Ik ben stráál vergeten de data te noemen van het Brei-café Bie de Buren. De komende weken kun je wisselend op woensdag- en vrijdagochtend (10.00 - 12.00 uur) terecht, een eindje verderop op Markt 15. Van harte welkom op:

Vrijdag 5 januari (morgen al!)
Woensdag 17 januari
Vrijdag 2 februari
Woensdag 14 februari
Vrijdag 1 maart
Woensdag 13 maart
Vrijdag 29 maart
Woensdag 10 april
Vrijdag 26 april





3 opmerkingen:

  1. Goh Jeanet, wat scheelt dat een hoop ruimte! Het wordt vast prachtig. Ik kom snel weer eens buurten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gonneke van der Meulen5 januari 2024 om 09:56

    Echt een goed plan! Ik kom gauw kijken naar het resultaat (én de zomercollectie!) Succes nog met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie zijn er flink druk mee geweest. Wat fijn dat jullie veel hulp hebben gehad. En Ali ook nog vol energie aan de slag. Succes met inruimen nu.,ik kom binnenkort ook kijken hoor.,

    BeantwoordenVerwijderen