Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 24 januari 2024

Pentapatch - een nieuwe CAL

Zin in weer een nieuwe CrochetALong? In februari starten Jolanda en Naomi van Haakplein weer een nieuwe deken waarin je weer van alles leert op haakgebied.


De PentaPatch is een CAL voor een deken gemaakt met Durable Comfy (100% microvezel acryl) en wordt ca.150 x 170 cm (bxl).

De CAL (Crochet Along) gaat van start op 23 februari en bestaat uit 15 delen. Per week komt een deel van het patroon online, uiteraard met duidelijk geschreven teksten, haakdiagrammen en enkele instructievideo’s.

Via de Facebookgroep 'Haakplein' en www.haakplein.com is de CAL te volgen.

Voor deze CAL zijn pakketten beschikbaar in vier kleurkeuzes, Australis, Boreas, Levant, en Zephyr. Deze pakketten worden aangeboden in een doos met voldoende garens voor de gehele CAL. Voor de CAL wordt gebruik gemaakt van haaknaald 3,5 mm, deze zit niet in de doos. 

Zephyr (bruin-groen-blauw)
Zephyr was de god van de westenwind en de zachtere lentewind. Hij werd afgebeeld als jongeman met vleugels die de lente en de bloemen meebracht.

Levant: (paars-groen)
Oostenwind wordt ook wel Levantijnse wind genoemd. Verwijst naar een regio in het oostelijk deel van het middellandse zeegebied.

Australis: (roze-bruin)
Australis, zuidenwind is afgeleid van het Latijnse woord Auster dat zuiden betekend.

Boreas: (blauw-grijs)
In de Griekse mythologie was Boreas de god van de noordenwind. Boreas werd afgebeeld als krachtige figuur die koude lucht en winterse omstandigheden meebracht.

Beschikbaar vanaf 12 februari 2024. De CAL start op 23 februari.

Boreas

Levant

Zephir

Autstralis

Je kunt deze pakketten al bestellen via onze Webshop. De verzendkosten zijn voor onze rekening!

Wil je wel meedoen maar kies je voor ander garen of kleuren? Neem dan even contact op, we helpen je graag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten